×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  جمعه - 29 فروردین - 1404  
true
true
پتروشیمی  فن آوران رکورددار تولید در سال سخت اقتصادی

پتروشیمی فناوران توانسته است با پشت سر گذاشتن چالش‌ها، بهترین رکوردها را در واحدهای تولید اسید استیک، منوکسید کربن و متانول به ثبت برساند

در حاشیه ششمین نمایشگاه و همایش حمایت از ساخت داخل جزیره کیش، دکتر حسین رفیق‌دوست، مدیرعامل پتروشیمی فناوران، در غرفه تاپیکو اعلام کرد: پتروشیمی فناوران تاکنون چهار توافق‌نامه مهم در حوزه‌های مختلف امضا کرده است. بخشی از این توافق‌نامه‌ها به شرکت‌های دانش‌بنیان و ساخت مرتبط بوده و بخشی دیگر به تأمین سرمایه و مالی. وی افزود: پتروشیمی فناوران از سال‌های گذشته در حوزه تأمین مواد شیمیایی، کاتالیز و ساخت قطعات تلاش‌های بسیاری کرده است و با توجه به تنوع بالای مواد مورد استفاده در واحد اسید استیک، مانند هسل‌های زیرکونیوم و سوپرآلیاژها که به شدت تحت تحریم هستند، موفق شده‌ایم این نیازها را به‌طور کامل از طریق شرکت‌های داخلی تأمین و از خروج ارز جلوگیری کنیم. آخرین دستاورد ما نیز مربوط به داخلی‌سازی واحد مونو اکسید کربن و محلول امین ای ام دی است که پیش از این تحت لایسنس BASF آلمان بود. این پروژه با همکاری یک شرکت داخلی انجام شد و امروز امضای نهایی آن نیز به ثبت رسید.

به گزارش اقتصادطلایی ، رفیق‌دوست از افتتاح اولین بویلر هیدروژن‌سوز کشور خبر داد و گفت هفته آینده، اولین بویلر هیدروژن‌سوز کشور را که بخار سبز و سوخت پاک تولید می‌کند، افتتاح خواهیم کرد. این بویلر با استفاده از گازهای فلر و کندانس‌های مازاد، طراحی و ساخته شده و مراحل پیش‌راه‌اندازی و راه‌اندازی آن به پایان رسیده است. این دستاورد با همکاری یک شرکت خارجی به سرانجام رسیده و بویلر هیدروژن‌سوز با حضور مدیران تاپیکو وارد مدار تولید خواهد شد.

رفیق‌دوست همچنین به پروژه “CO2 کپچر” اشاره کرد و گفت: این پروژه به عنوان اولین پروژه در کشور با ظرفیت ۱۶۰ هزار تن در سال فعال است. کارهای مربوط به آن در حال انجام است و مراحل اولیه آن، شامل پکیج و مهندسی پایه و تفصیلی، به پایان رسیده است. این پروژه با همکاری یک لایسنسر معتبر جهانی در حال اجراست و هدف از آن کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و افزودن ۵۰ تا ۷۰ هزار تن به تولید سالانه متانول شرکت است.

وی افزود: در پتروشیمی فناوران از روش تولید متمایز “SMR plus CO2” استفاده می‌کنیم. حدود ۲۰ درصد از خوراک ما از گاز دی‌اکسیدکربن تأمین می‌شود که بخشی از آن را از پتروشیمی‌های رازی و مارون دریافت می‌کنیم. با این پروژه جدید، قصد داریم گازهای حاصل از کوره‌ها و دودکش‌ها را بازیابی و به تولید متانول با ارزش افزوده بالا تبدیل کنیم.  پروژه سوم ما مربوط به واحد وینیل استات مونومر است. همان‌طور که دکتر پهلوانی، مدیرعامل محترم تاپیکو، پیش از این مصاحبه اعلام کردند، به زودی پیشنهادات فنی و پاکات مالی و فنی دریافت خواهد شد. وی افزود: برنامه‌ریزی‌ها به‌گونه‌ای است که از ابتدای سال آینده برنده مناقصه مشخص شده و کار اجرایی این پروژه به امید خدا آغاز خواهد شد.

ایشان درباره چالش‌های ناترازی و اقدامات شرکت در جبران این مشکل گفت: ناترازی را به سختی می‌توان حل کرد، مگر اینکه در حوزه بالادست سرمایه‌گذاری‌های کلانی انجام شود. اما پتروشیمی فناوران با توجه به اینکه ما به شش مجتمع خوراک می‌دهیم و تنها واحد متانولی هستیم که زنجیره ارزش ایجاد کرده‌ایم، تلاش کرده است بخشی از این کسری خوراک را جبران کند. ما در واحد خودمان تولید اسید استیک را انجام می‌دهیم و خوراک پتروشیمی تندگویان، بنزین ام‌تی‌وی بندرامام، شیمی بافت، نخل اسماری، هیدروژن کارون، گاز سئو و هیدروژن رازی را تامین می‌کنیم. این اقدامات باعث شده که با وجود ناترازی، بخشی از این کمبود خوراک جبران شود. از جمله اقداماتی که انجام داده‌ایم این است که تمامی گازهایی که فلر می‌شد را بازگرداندیم و به جای گاز سوخت در رینگ سوخت مصرف می‌کنیم.

دکتر رفیق‌دوست ادامه داد: علاوه بر این، از طریق بیدبلند اتان تامین کرده‌ایم و با همکاری پتروشیمی‌های مارون و رازی که دی‌اکسید کربن ما را تامین می‌کنند، توانسته‌ایم ظرفیت تولید را کمی افزایش دهیم. با این وجود، برخی دیگر از پتروشیمی‌های متانول در شرایط مشابه نیستند و به دلیل اتکای کامل به گاز، گاهی تا چند ماه فعالیت آنها متوقف می‌شود که این مسئله تاثیر منفی بر صنعت ارزآوری کشور دارد.

وی همچنین ابراز امیدواری کرد که با سرمایه‌گذاری در بخش بالادست، مشکل ناترازی گاز حل شود و افزود: “این حیف است که در شرایطی که ما یکی از بزرگترین تامین‌کنندگان گاز دنیا هستیم، خودمان از کمبود گاز رنج ببریم.”

دکتر رفیق‌دوست در پایان خاطرنشان کرد که پتروشیمی فناوران توانسته است با پشت سر گذاشتن این چالش‌ها، بهترین رکوردها را در واحدهای تولید اسید استیک، منوکسید کربن و متانول به ثبت برساند.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

true