×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  یکشنبه - 31 فروردین - 1404  
true
true
سیامک قاسمی کارشناس مسائل اقتصادی در همایش بررسی فرصت های اقتصادی پیشرو   با توجه به روند مذاکرات احیای برجام،به میزبانی تامین سرمایه خلیج فارس :اقتصاد ایران در فضای عمومی غیر اقتصادی، تحت تاثیر سرنوشت مذاکرات و بازگشت به برجام قرار دارد

به گزارش اقتصادطلایی در همایش بررسی فرصت های اقتصادی پیشرو، با توجه به روند مذاکرات احیای برجام، به میزبانی شرکت تامین سرمایه خلیج فارس برگزار شد.

سیامک قاسمی کارشناس مسائل اقتصادی در خصوص چشم انداز مذاکرات برجام گفت: صاحبان کسب و کار و افراد اقتصادی باید در روند مذاکرات، پیچیدگی های طرف دیگر مذاکرات را مد نظر قرار دهند.
خطری که وجود دارد این است که پنجره مذاکرات در دوسال آینده ممکن است بسته شود چرا که این احتمال وجود دارد رییس جمهور بعدی امریکا جمهوری خواه باشد.

لذا شرایط عمومی اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۱ نشان می دهد:اقتصاد ایران در فضای عمومی غیر اقتصادی، تحت تاثیر سرنوشت مذاکرات و بازگشت به برجام قرار دارد.
برای این مذاکرات چند سناریو در سال ۱۴۰۱ متصور است: توافق چندمرحله‌ای بازگشت گام به گام به برجام توافق کامل و بازگشت یکباره به برجام
سناریوی شکست مذاکرات بازگشت به برجام و تشدید تحریم‌ها ادامه مذاکرات بدون رسیدن به دستاوردهای ملموس.

سیامک قاسمی در خصوص اینکه کدام سناریو محمتل تر است گفت نسبت به سناریوی دوم خوش‌بین نیستم اما برای دیگر  سناریوها شرایط می‌تواند متفاوت باشد و سناریوی سوم میتواند بسیار محمتل تر باشد.

وی افزود: موضوع کسری بودجه دولت همچنان یکی از چالش‌های ریشه ای در اقتصاد ایران به شمار می رود. همچنین تورم عمومی در اقتصاد ایران بالاتر از میانگین سال ادامه خواهد داشت. همچنین  رشد اقتصادی در محدوده میانگین رشد اقتصادی ۴۰ ساله در محدوده دو نیم درصد باقی خواهد ماند.
ادامه دار بودن تأثیرات بیماری رکود تورمی سال‌های قبل، ادامه جذابیت تولید داخل در بخش‌های جایگزینی واردات و صادرات و گشایش های مهم در مورد تفاوت قیمتی از دیگر چالش‌های اقتصادی ایران به شمار می رود.

بنابراین گزارش این تحلیلگر مسائل اقتصادی بیان داشت: موضوع دسترسی به قیمت انرژی به ویژه در بخش های صنعتی بویژه در فولاد و سیمان یکی از پیچیده‌ترین مسائل اقتصاد ایران است.

به گفته وی،  اهمیت تامین مالی و دسترسی به منابع مالی تازه با توجه به محدودیت بانک از دیگر مسائل اقتصادی ایران است. زیرا تا کنون بار سنگین تامین مالی در ایران بر دوش بانک ها بوده است.

سیامک قاسمی، کارشناس اقتصادی: مقایسه نرخ رشد اقتصادی و نرخ تورم حد فاصل سال‌های ۵۷ تا ۱۴۰۰ نشان میدهد همیشه نرخ تورم بیشتری نسبت به نرخ رشد اقتصادی داشته است.

ما متاسفانه استمرار رشد اقتصادی را در کشور از دست داده ایم.  اگر نرخ های رشد بالای ۵ درصد را به طور مستمر داشته باشیم احتمالا روند بهتری در انتظار کشور است.

براین اساس بررسی ها نشان می دهد میزان استهلاک سالیانه در کشور بیش از سرمایه گذاری ثابت است. لذا سرمایه گذاری در سطح کلان باید اتفاق بیفتد. در حال حاضر صنعت پتروشیمی تنها مزیت رقابتی کشور به شمار می رود.

کشور در شرایط فعلی به میانگین سرعت رشد نقدینگی هم نخواهد رسید که منجر به شکاف تولید خواهد شد.

رشد پول نسبت به شبه پول بشدت بیشتر است که این همان بشکه باروت اقتصاد است.

بصورت کلی در حال حاضر این درک بوجود آمده که شکست در مذاکرات نباید به وجود بیاید. اگر امروز هم توافق شود بنظر نمی رسد که هیچ سرمایه گذار خارجی وارد شود. لذا برجام مشکلات ما را با جهان برطرف نخواهد کرد.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.


true