×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  شنبه - 6 اردیبهشت - 1404  
true
true
پیش‌بینی‌ها از روند صعودی در بازار جهانی نفت حکایت دارد دنیا برای نفت 81 دلاری آماده می‌شود

تحلیلگران بازار نفت نسبت به روند صعودی قیمت‌ها طی چند ماه آینده خوش‌بین هستند. آنها با توجه به افزایش مداوم قیمت نفت به دنبال بهبود تقاضا و کمبود عرضه، انتظار دارند که در سال 2022 سود بادآورده‌ای نصیب کشورهای صادرکننده نفت کند.

به گزارش اقتصادطلایی به نقل از روابط عمومی اتاق تهران، موسسه مالی بین‌المللی (IIF) به تازگی در گزارشی، قیمت نفت برنت را برای سال 2022 به‌طور متوسط ​​81 دلار در هر بشکه پیش‌بینی کرده‌است. بسیاری از تحلیلگران برجسته بازار نفت، انتظار افزایش بیشتر قیمت نفت در پایان سال 2021 و اوایل سال 2022 را دارند.

شرکت بانکداری و خدمات مالی گلدمن‌ساکس در گزارش اخیر خود اعلام کرد که افزایش شدید تقاضای جهانی نفت می‌تواند سکوی پرتابی برای جهش قیمت نفت‌خام برنت به بالاتر از 90 دلار در هر بشکه باشد، در حالی که گروه مالی جهانی MUFG احتمال عبور نفت برنت از 100 دلار در هر بشکه را رد نمی‌کند.

موسسه مالی بین‌المللی IIF، با این احتمال که کشورهای عضو اوپک‌پلاس تولید نفت را به میزان قابل توجهی افزایش ندهند، انتظار دارد قیمت نفت تا پایان سال جاری میلادی و در سال 2022 همچنان بالا بماند.

بر اساس پیش‌بینی‌های MUFG، کسری بازار غالب که از ژوئن 2020 (خرداد 99) آغاز شد، تا سه ماهه دوم سال 2022 به مازاد عرضه تبدیل نخواهد شد. این شرکت مالی بین‌المللی، قیمت نفت برنت را برای پایان سه ماهه چهارم 2021 و سه ماهه اول 2022 به‌ترتیب 85 دلار در هر بشکه و 82 دلار در هر بشکه پیش‌بینی کرده‌است. بر اساس تحلیل این گروه مالی، از آنجایی که انتظار می‌رود بازار جهانی نفت به یک مازاد خفیف بازگردد، به ترتیب در سه ماهه دوم، سه ماهه سوم و چهارم سال 2022 قیمت نفت برنت به 74 دلار در هر بشکه، 72 دلار در هر بشکه و 66 دلار در هر بشکه کاهش یابد.

به گزارش گلف‌نیوز، بزرگترین ذی‌نفعان از افزایش قیمت نفت، کشورهای صادرکننده نفت هستند که سودهای تجاری زیادی از این افزایش قیمت خواهند برد.

گاربیس ایرادیان،اقتصاددان ارشد MENA IIF می‌گوید، «صادرکنندگان بزرگ نفت به دنبال افزایش قیمت‌ها، وضعیت سرمایه و تجارت خود را تقویت می‌کنند، که منجر به مازاد حساب جاری بیشتر، به ویژه در عربستان‌سعودی،امارات،قطر و روسیه می‌شود.»

ترازهای مالی در کشورهای عمده صادرکننده نفت به مازاد قابل توجهی طی سال‌های 2021 و 2022 تغییر خواهد کرد. در نتیجه، پیش‌بینی می‌شود که کسری‌های مالی سال 2020 در بیشتر کشورهای صادرکننده نفت در سال‌های 2021 و 2022 به سمت مازاد تغییر کند. تحلیل‌گران اقتصادی معتقدند که با میانگین قیمت نفت 81 دلار در هر بشکه در سال 2022، ترازهای مالی در روسیه، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر، عراق، عمان و آنگولا با مازاد بیش از 3 درصد تولید ناخالص داخلی قابل پیش‌بینی است.

در میان واردکنندگان نفت، به ازای هر 10 دلار افزایش قیمت نفت، کسری حساب جاری در هند 25.4 میلیارد دلار، در ترکیه 9.2 میلیارد دلار، در تایلند 7.9 میلیارد دلار و در پاکستان 4.1 میلیارد دلار افزایش می‌یابد.

شرایط زیان مالی به ویژه برای کشورهایی که واردات هیدروکربن بالاتر از 4 درصد تولید ناخالص داخلی دارند، از جمله تایلند، ترکیه، شیلی، اردن، مراکش و لبنان، قابل توجه است. به باور کارشناسان اقتصادی، افزایش شدید قیمت نفت و گاز طبیعی بر موازنه‌های خارجی تأثیر گذاشته و آسیب‌پذیری این کشورها را افزایش خواهد داد. کسری بیشتر حساب‌جاری در این کشورها می‌تواند منجر به مشکل در تامین مالی خارجی آنها شود.

بر اساس گزارش موسسه مالی بین‌المللی IIF، در حالی که چین بزرگترین مصرف‌کننده نفت و گاز طبیعی در جهان است و حدود 14 درصد از کل مصرف جهان را به خود اختصاص می دهد، تأثیر افزایش قیمت جهانی نفت بر اقتصاد این کشور محدود خواهد بود.

واردات نفت‌خام و گاز طبیعی هند در سال 2021 به نسبت 4.6 درصد تولید ناخالص داخلی این کشور است، این در حالی است که هند صادرکننده قابل توجهی از محصولات نفتی (1.5 درصد از تولید ناخالص داخلی) است. علاوه بر این، هند و اندونزی چندین سال پیش سیاست یارانه سوخت خود را اصلاح کردند تا آسیب‌پذیری وضعیت مالی خود را نسبت به افزایش قیمت جهانی نفت محدود کنند.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.


true