×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  دوشنبه - 22 اردیبهشت - 1404  
true
true
مراسم فارغ‌التحصیلی پنج دوره مدرسه کسب‌وکار اتاق تهران برگزار شد تلاش بخش خصوصی برای تربیت مدیران توانمند و کارآمد

جشن فارغ‌التحصیلی دانش‌پژوهان پنج دوره آموزشی مدرسه کسب‌و‌کار اتاق بازرگانی تهران و دانشگاه صنعتی امیرکبیر (تکاپو) با حضور رئیس و برخی اعضای هیات نمایندگان اتاق تهران، مسوولان دانشگاه امیرکبیر و برخی چهره‌های دانشگاهی و فعالان بخش خصوصی برگزار شد و فارغ‌التحصیلان این پنج دوره این مدرسه، مدارک خود را تحویل گرفتند.

مدرسه کسب‌و‌کار اتاق بازرگانی تهران و دانشگاه صنعتی امیرکبیر (تکاپو) که با هدف تربیت مدیران قدرتمند و آگاه به دانش روز برای حضور در سازمان‌های و بنگاه‌ها تشکیل شد، طی مراسمی با حضور چهره‌های مطرح دانشگاهی، بخش خصوصی و دانش‌پژوهان خود، مدارک فارغ‌التحصیلان پنج دوره آموزشی مدیریتی را به آنها اعطا کرد.

به گزارش اقتصادطلایی به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران، در این مراسم که رئیس و برخی اعضای هیات رئیسه و نمایندگان اتاق تهران، رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر، مدیران و مدرسان مدرسه کسب‌و‌کار تکاپو و فعالان اقتصادی در آن حضور داشتند، پس از تشریح چرایی ایجاد مدرسه مشترک اتاق تهران و دانشگاه صنعتی امیرکبیر از سوی متولیان آن، در یک پانل تخصصی با مشارکت علینقی مشایخی، بنیانگذار دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف، محمدرضا انصاری عضو هیات رئیسه اتاق ایران، پدرام سلطانی عضو سابق هیات رئیسه اتاق ایران و علیرضا کلاهی عضو هیات نمایندگان اتاق تهران به موضوع نقش سرمایه‌های انسانی در توسعه اقتصادی پرداخته شد.

تربیت مدیران توانمند لازمه توسعه است

در این مراسم، رئیس اتاق تهران طی سخنانی، از جمله عوامل ناکامی‌ها در راستای توسعه اقتصادی در ایران را کم‌توجهی به توانمندسازی مدیران و عدم به‌کارگیری مدیران کارآمد در بخش‌های مختلف عنوان کرد و با اشاره به اینکه این نقصان، در دوره پیش از انقلاب به چالشی جدی در کشور بدل شده بود و پس از انقلاب نیز، آثار و تبعات آن نمایان شده‌است، گفت: آن‌طور که در گفته‌ها و توصیه‌های شناخته‌شده‌ترین اقتصاددانان جهان می‌خوانیم، یکی از دلایل اصلی توسعه‌یافتگی در کشورها، مساله حکمرانی و تقویت دانش مدیران است و این الگو در جهان امروز، به رمز موفقیت پیشرفت کشورها درآمده‌است.

مسعود خوانساری با اشاره به دوره پیش از انقلاب در ایران و با یادآوری اینکه در این دوره، رضا نیازمند و علینقی عالیخانی از مدیران کارآمد و با دانش و تجربه بین‌المللی، زمینه‌ساز تحولات بزرگ در صنایع زیرساختی کشور شدند، گفت: مرحوم رضا نیازمند، رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران یا مرحوم علیخانی در دهه 40 و 50 با اتکای به دانش مدیریت و در حالی که کشور غرق در دیکتاتوری ناشی از افزایش درآمدهای نفتی می‌َشد، پایه‌گذار صنایع بزرگی مانند مس، ذوب‌آهن و خودروسازی شدند. در دوران پس از انقلاب اسلامی نیز، توسعه صنعت پتروشیمی در ایران مدیون دانش و تلاش‌های مدیر تحول‌گرایی به نام محمدرضا نعمت‌زاده است.

وی یکی از تنگناهای توسعه‌ای در کشور را خلا مدیران کارآمد عنوان کرد و افزود: در اقتصاد ایران مسئله حضور مدیران شایسته و هم‌طراز معیارهای جهانی موضوعی پیچیده‌است. حتی نمی‌توان آن را تنها به حوزه دولت فروکاست. مدیران ارشد اجرایی کارآمد، نه در بخش‌خصوصی و نه در بخش دولتی ایران فرصتی برای رشد نداشته‌اند. قابل توجه اینکه نه امروز که در دهه 40 هم افراد دلسوز کشور، دریافتند که خلاء ‌مدیریتی در کشور به وضوح وجود داشته‌ و به همین دلیل هم در آن سال‌ها مدیران بخش‌خصوصی به فکر راه‌اندازی موسسه دانشگاهی ایران و هاروارد به عنوان «موسسه عالی مدیریت ایران» افتادند که حاصل این اندیشه، تربیت بیش از یک هزار فارغ التحصیل بود که بیشترین تعداد آنها جذب شرکت‌های خصوصی شدند و در دوران طلایی شکوفایی صنایع ایران مانند راه اندازی ایران ناسیونال، کفش ملی، ماک، چیت ری،‌ بلا و…نقش اساسی ایفاء کردند.

او با اشاره به راه‌اندازی مدرسه کسب‌وکار تکاپو از سوی اتاق بازرگانی تهران و دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: ما نیز برای رفع این نقصان، تاسیس و راه‌اندازی مدرسه کسب‌و‌کار را در دستورکار قرار دادیم و برای پیشبرد بهتر ان با دانشگاه صنعتی امیرکبیر وارد همکاری و مشارکت شدیم. مطالعات گسترده‌ای روی دانشگاه‌های معتبر بین‌المللی انجام گرفت و ساختار آموزشی این مدرسه براساس این مطالعات تدوین شد. تا به امروز هم چندین دوره عالی مدیریت کسب‌و‌کار با حضور مدیران و صاحبان بنگاه‌های اقتصادی در این مدرسه برگزار شده‌است.

مسعود خوانساری ادامه داد: مدرسه کسب‌وکار اتاق بازرگانی تهران، اصول حرفه‌ای را دنبال می‌کند به طوری که با بودجه مستقل از دولت، سرفصل‌های آموزشی مورد نیاز را شناسایی و متناسب با آن اساتید مجرب را به خدمت می‌گیرد. از همه اینها مهم‌تر اینکه در این موسسه کسانی به عنوان دانشجو حضور می‌یابند که انگیزه واقعی، کار در محیط‌های عملیاتی را دارند و دنبال کسب‌ مدرک نیستند.

رئیس اتاق تهران در پایان سخنان خود افزود: امید ما به این است که حاصل چنین فعالیت‌هایی به تربیت نیروی انسانی مفید و کارآمد منجر شود و اقتصاد ایران سرانجام از دورباطل توسعه نیافتگی خلاص شود. البته که مقدمات سیاسی و اجتماعی دیگری هم برای نیل به این هدف نیاز است ولی به هرحال ابزار اولیه برای حرکت مسیر اصلاحی، حضور مدیرانی شایسته است.

تلاش برای ایجاد دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم

هم‌چنین در این مراسم، سید احمد معتمدی رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر،‌ بر اهمیت ایجاد دانشگاه نسل سوم و چهارم در ایران تاکید کرد و فعالیت مدرسه کسب‌و‌کار را در راستای برآوردسازی این خواسته در کشور دانست.

وی مهارت‌سازی و پرورش مدیران کارآمد را از رویکردهای اصلی مدرسه کسب‌و‌کار تکاپو عنوان و اظهار امیدواری کرد که این مدرسه مشترک میان اتاق تهران و دانشگاه صنعتی امیرکبیر، نقطه شروعی برای توسعه دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم در ایران باشد.

هم‌چنین در پانلی که با حضور علینقی مشایخی، محمدرضا انصاری، پدرام سلطانی و علیرضا کلاهی برگزار شد به نقش بنگاه‌ها و مدیران بنگاه‌ها در توسعه و رشد اقتصاد کشور و اثرگذاری آنان برجامعه در آستانه انقلاب صنعتی چهارم، پرداخته شد.

در این پنل به جریان بلوغ اقتصادی که در دنیا اتفاق افتاده است، اشاره شد و از توجه به مزیت‌های مطلق و نسبی در اقتصادها، تحولات عصر فناوری، از بین رفتن مرزهای جغرافیایی، ارزش‌های اخلاقی در سطح بنگاه‌ها که می‌تواند فراتر از جامعه باشد، قدرت بنگاه‌ها، سرمایه انسانی و اثرگذاری بنگاه‌های در بهبود وضعیت معیشت خانوار سخن گفته شد.

در پایان این مراسم، از سوی رئیس اتاق تهران و رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر، مدارک فارغ‌التحصیلی پنج دوره مدرسه کسب وکار تکاپو به فارغ‌التحصیلان اهدا شد.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.


true