- ۲۷ دی ۱۳۹۹
- کار و تعاون
- کد خبر 37057
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
true
true
true
false
true
true
true
true
سایز متن /
true

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از همسانسازی مستمری بازنشستگان صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر خبر داد و گفت: با این اقدام، جمعا حدود ۲۶ درصد به حقوق دریافتی مستمریبگیران صندوق افزوده خواهد شد.
اقتصادطلایی :محمد شریعتمداری در بازدید از صندوق و دیدار با مدیران ارشد و اعضای هیأت مدیره صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر، خدمات ارائه شده به روستاییان را مطلوب دانست و گفت: از اول انقلاب تاکنون، با تلاشهای گروههای مردمی و جهادی سعی شد ابتدا به زیرساختهای روستایی توجه شود و آخرین خدمات ارائه شده، طرح گازرسانی به روستاییان بوده و خوشبختانه تاکنون بیش از 90 درصد روستاهای صعبالعبور گازرسانی شدهاند.
وی ادامه داد: قدم بعدی، ایجاد اشتغال در روستاها به منظور توسعه رفاه و جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها است. به همین منظور و با موافقت مقام معظم رهبری، حدود 1.5 میلیارد دلار معادل 20 هزار میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی برای اشتغال روستاییان تخصیص یافت و که توانست سهم سبد اشتغال روستایی را از 3 به 25.3 درصد افزایش دهد و بهنوعی، توفیق بزرگی برای دولت است که با پایان یافتن کرونا، از سرگرفته خواهد شد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، برخورداری از نظام بیمهای را یکی دیگر از عواملی دانست که در ماندگاری روستاییان در روستاها مهم است و گفت: برخورداری از نظام بیمهای مناسب، مسئله بسیار مهمی بود که ضرورت آن در دولتهای هفتم و هشتم مطرح شد و صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر نیز به این منظور شکل گرفت تا از این طریق بتوانیم ضریب نفوذ بیمه را در کشور افزایش دهیم.
وی با اشاره به افزایش مجموع ارزش داراییهای صندوق بیمه اجتماعی از 13 هزار به 100 هزار میلیارد تومان، گفت: این مسئله به این معناست که ثروت بیمهشدگان این صندوق افزایش یافته است و امیدواریم این روند رو به رشد ادامه یابد. البته صیانت از این داراییها و مدیریت و جلوگیری از تنشهای ناشی از افت و خیر موجود در بازار بورس کشور، یکی از مسئولیتهای مهم مدیران صندوق است.
شریعتمداری در خصوص همسانسازی مستمریها نیز گفت: نیاز است که به مسئله همسانسازی حقوق بازنشستگان و مستمریبگیران توجه شود تا موجب اجرای عدالت در مستمریها گردد. پیشنهادات خوبی در این زمینه از سوی صندوق مطرح شده و پس از تصویب هیات امنا، اجرایی خواهد شد.
وی خواستار استفاده بیشتر از ظرفیت رسانهها در معرفی خدمات و مزایای عضویت در صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر شد و افزود: براساس اصل 29 قانون اساسی، برخورداری از خدمات بیمه اجتماعی در زمان بازنشستگی، بیکاری، سالمندی و از کارافتادگی، بی سرپرستی، حوادث، نیاز به خدمات درمانی و غیره حقی است همگانی و دولت بر طبق قوانین موظف است از محل درآمدهای عمومی، خدمات و حمایتهای مالی خود را برای تمام اقشار کشور فراهم کند. بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر، مرزی بین بیمه حمایتی و اقتصادی است و میتواند در این مورد و رسیدن به پوشش بیمهای گسترده کمک کند.
شریعتمداری با بیان اینکه باید برخی از مشکلات صندوق اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر رفع شود، گفت: مهمترین دغدغه بیمهشدگان صندوق، عدم برخورداری از بیمه تکمیلی یا دفترچه خدمات درمانی است؛ بنابراین نیاز است تدابیری اندیشیده شود تا این مشکل حل شده و بتوان سطوح فعالیت صندوق را گسترش داد.
وی با اشاره به دفترچه بیمه سلامت روستاییان گفت: باید تفاهمنامهای بین مدیران دو بیمه امضا شود تا بیمهشدگان صندوق بتوانند پس از آزمون وسع، از خدمات درمانی این بیمه استفاده کنند و به این ترتیب مشکل دفترچه خدمات درمانی بیمهشدگان صندوق حل شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص مشکل انتقال سابقه بین صندوق و سازمان تامین اجتماعی نیز گفت: برای این منظور باید جلسهای با حضور مدیران صندوقها تشکیل شود و مشکل انتقال سابقه بیمه، بدون هیچگونه تحمیل هزینه اضافی برای صندوقها رفع گردد.
وی، یکی از مهمترین دستاوردهای صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر را شفافیت در عملکرد خود دانست و گفت: این صندوق به عنوان الگو و نمونه شفافیت در عملکرد خود و شفافترین صندوق در کدال مطرح است و اطلاعات آن در دسترس همه افراد قرار دارد.
هر 15 روز یک اقدام جدید
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر نیز در این آیین، گزارشی از عملکرد صندوق در یکسال گذشته ارائه کرد و گفت: در پانزدهمین سال تاسیس صندوق، اولین گروه از بیمهشدگان از دایره پرداختکنندگان حق بیمه خارج و مستمریبگیر خواهند شد و با توجه به اینکه تعداد این افراد در سالهای آتی افزایش خواهد یافت، نیاز است تا تمهیدات لازم در نظر گرفته شود تا بتوانیم پاسخگوی سیل بازنشستگان آینده صندوق باشیم.
علی شیرکانی، محیط فعالیت صندوق را دارای شرایط خاص توصیف کرد و افزود: صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در محیطهای با تفاوتهای فرهنگی و جغرافیایی متفاوت و متمایز فعالیت میکند و در 53 هزار آبادی کشور فعال هستیم. به همین دلیل، یک صندوق منعطف با توجه به محیط جغرافیایی و فرهنگی کشور داریم.
شیرکانی ادامه داد: صندوق ارائه دهنده خدمات بیمه اجتماعی است و ازآنجاکه بسیاری از بیمه شدگان صندوق از اقشار کمتربرخوردار هستند، به نوعی خدمات حمایتی هم ارائه میدهد و تعیین مرز بین بیمه ای و حمایتی، بسیار سخت است. از طرف دیگر برای عمل به تعهدات صندوق نیازمند فعالیت اقتصادی هستیم و از آنجا که بر اساس محاسبات، هر بیمه شده تا 18 برابر حق بیمه ای که به صندوق میپردازد، مستمری دریافت خواهد کرد، بنابراین باید با سرمایهگذاری صحیح، راه را برای عمل به تعهدات خود فراهم کنیم. به همین دلیل، مدل سرمایهگذاری جدیدی در صندوق بنا گذاشتیم و خوشبختانه توانستیم بازدهی خوبی بهدست آوریم.
مدیرعامل صندوق ادامه داد: بازده سرمایه گذاری صندوق حداقل باید 5 درصد بیشتر از نرخ تورم باشد تا بتوانیم از پس تعهدات خود در آینده برآئیم. همانطور که میدانید، صندوق برای عمل به تعهدات خود نیازمند نقدینگی است و باید به نوعی سرمایه گذاری کنیم که نقدشوندگی خوبی داشته باشد. علاوه بر این، ازآنجا که به معضلات و مشکلات شرکتداری واقف هستیم، به سمت بنگاه داری نرفتیم و امروز تقریبا 95 درصد دارایی ما در بازار سرمایه است.
شیرکانی افزود: پرتفوی بورسی ما از 12 هزار 800 میلیارد تومان در سال گذشته به 110 هزار میلیارد تومان رسیده و تقریبا 9 برابر شده است. این رقم به پایداری صندوق کمک زیادی میکند.
وی ادامه داد: در ابتدای حضور در صندوق، نیاز به تدوین یک سند استراتژیک احساس شد. با بررسی اسناد فعالیتهای ۱۴ ساله صندوق و سندهای استراتژیک پیشین متوجه شدیم که بیش از ۸۰ درصد محتوای این اسناد مشترک است و تحت عناوین متفاوت شکل گرفتهاند؛ بنابراین به جای تدوین یک سند جدید که نیازمند صرف وقت زیادی بود، با استفاده از ظرفیتهای داخلی و اسناد پیشین، بسته سیاستهای 10گانه صندوق را آماده و بر اساس آن، با تشکیل کمیته عالی برنامه ریزی و راهبری صندوق، برنامه عملیاتی سال 99 را تدوین کردیم. عملکرد همه مدیریتهای استانی و ادارات کل ستادی صندوق در بازههای سه ماهه رصد و ارزیابی میشود.
مدیرعامل صندوق ادامه داد: در این مدت، هر 15 روز شاهد یک اقدام جدید در صندوق بودهایم و شاید، بازطراحی نظام حکمرانی صندوق، اولین و مهمترین اقدامی بود که در این مورد انجام دادیم. همانطور که میدانید، صندوق اساسنامه مشخص ندارد و به همین منظور، با بررسی اساسنامههای صندوقهای مشابه و صندوقهای خرد بازنشستگی در سطح جهان، اساسنامه پیشنهادی خود را به شورای عالی رفاه ارائه دادیم که اگر به امضا برسد، صندوق دارای اساسنامه خواهد شد.
وی اصلاح آیین نامه اجرایی و آیین نامه اقتصادی و معاملات صندوق را از دیگر اقدامات انجام شده بیان کرد و افزود: طی جلسات متعدد با کارشناسان و متخصصان ذیربط، در آییننامه اجرایی صندوق را اصلاح کردیم و بهمنظور ارتقای عدالت، طرح همسانسازی حقوق مستمریبگیران صندوق نیز تدوین و جهت تصویب به مراجع ذیصلاح ارسال شده است. امیدواریم با تصویب آیین نامه و همچنین طرح همسان سازی، خدمت رسانی در صندوق وارد عرصه جدیدی شود.
شیرکانی با بیان اینکه تصمیمات در این صندوق بهطور فردی گرفته نمیشود، گفت: ایجاد نظام برنامهریزی و ارزیابی عملکرد را از اقدامات دیگر بیان کرد و گفت: با توجه به تفاوتهای جغرافیایی و فرهنگی در کشور، نظام ارزیابی عملکرد را به صورت چند بعدی ایجاد کردیم تا بهوسیله آن، فقط به بعد رشد جمعیت بیمهشدگان توجه نکنیم. در این نظام ارزیابی مشخصههای موفقیت، آموزش، نوآوری، سوددهی، کنترل هزینه و غیره، ارزیابی و پرداختیهای کارانه مدیران استانی بر این اساس است.
وی با تاکید بر شفافیت به عنوان یکی از اصول مدنظر در فعالیتهای صندوق گفت: بهمنظور ارتقای شفافیت در عملکرد صندوق، فعالیت صندوقهای شفاف دنیا را بررسی کردیم و سند شفافیت صندوق طراحی شد. پس از آن، صورتهای مالی حسابرسی شده خود را در به عنوان اولین صندوق بازنشستگی عمومی کشور، در کدال منتشر کردیم و دقیقا اعلام نمودیم که چه میزان دارایی داشته و این داراییها در کدام بازار سرمایهگذاری شده است. گزارش عملکرد صندوق در سال 1398 و آمار لحظهای تعداد اعضای صندوق نیز جهت استفاده عمومی بر روی سایت صندوق قرار گرفته است.
مدیرعامل صندوق افزود: تدوین نظام نامه آماری از دیگر اقدامات مهمی بود که به انجام رسید. در این طرح، تعریف دقیقی از مستمری بگیر، بیمه شده فعال و غیرفعال، منفصل، متصل و غیره انجام شد و بر اساس آن، سالنامه آماری سال 1397 را تدوین کردیم و از پس از آن، ماهنامههای آماری صندوق تدوین و جزئیات فعالیت استان ها در آن مشخص شد. سالنامه آماری 1398 نیز اخیرا تدوین و چاپ شده است.
شیرکانی، ایجاد پایگاه به روز آمار بیمهای را از دیگر اقداماتی دانست که در راستای شفافیت، انجام شده است و گفت: تعداد بیمهشدگان و مستمری بگیران صندوق و تغییرات آنها بهصورت آنلاین و بهروز در سایت صندوق قابل مشاهده است.
وی تاکید کرد: برای اولین بار اکچوئری صندوق را به روز کردیم، با وجود آنکه این محاسبات برای سازمان حسابرسی پذیرفته نیست، اما برای سیاستگذاریهایمان به آن نیاز داریم. استاندارد 27 حسابداری را نیز تا پایان سال ۹۸ خارج کردیم و اصرار داریم که برای اولین بار، در نیمه اول سال محاسبات بیمهای آن در صورت مالی ۹۸ لحاظ شود. با وجود آنکه کرونا برخی برنامهها را با تاخیر رو به رو کرده است، اما پیشنویسهای آماده شده و به هیأت امنا ارائه خواهد شد.
مدیرعامل صندوق، استفاده از فناوری اطلاعات را از دیگر اقدامات بیان کرد و گفت: استفاده از فناوری اطلاعات در اوضاع شیوع ویروس کرونا کمک بسیار زیادی به ما کمک کرد. تقریبا همه فرایندهای بیمهای صندوق را بر بستر آیتی و غیرحضوری کردیم و ضمن افزایش سرعت خدمترسانی، نیاز به مراجعه حضوری را تا حد امکان کاهش دادیم. سامانه ارتباط با مشتریان صندوق نیز فعالیت خود را به صورت آزمایشی آغاز کرده و آمادگی اتصال آن را به وزارتخانه را داریم.
شیرکانی با بیان اینکه همواره سعی میکنیم در مواقع بحرانی در کنار مردم حضور داشته باشیم، گفت: در حوادث اخیر مانند زلزله و سیل، به دلیل اینکه کارگزاران صندوق در مناطق روستایی حضور دارند، توانستیم در این حوادث به سرعت در کنار بیمهشدگان و اعضای صندوق باشیم و در بحران کرونا هم قرار است مبلغی به عنوان کمک هزینه به همه مستمریبگیران صندوق پرداخت شود.
مدیرعامل صندوق در پایان با اشاره به برخی محدودیتها گفت: طرحی توسط صندوق طراحی شده که در صورت تصویب و تامین اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه، میتوان حدود یک میلیون و چهارصد هزار نفر از افرادی که عموما در مشاغل غیررسمی مشغول به کار هستند یا در نوبت ورود به نهادهای حمایتی قرار گرفته اند را به عضویت در صندوق درآورد.
خدمات صندوق منطبق بر استانداردهای جهانی است
در ادامه این نشست، اسدالله رازانی رئیس هیات مدیره صندوق، خدمات این نهاد بیمهگر اجتماعی را منطبق بر استانداردهای جهانی دانست که بر محور زندگی آبرومندانه قرار گرفته است و گفت: مشارکت در تامین زندگی آبرومندانه برای روستاییان که با آموزههای دینی ما نیز مطابقت دارد، یکی از وظایف اصلی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر است.
وی با بیان اینکه به نظر من تا به امروز وزارت کار هیچ مرکزی را به جز این صندوق برای نیل به هدف ارتقای عدالت اجتماعی تاسیس نکرده است، گفت: مهمترین موفقیت صندوق بیمه اجتماعی این است که با کمترین تعداد نیروی انسانی و با سیاست برونسپاری فعالیتها به کارگزاریها در حال فعالیت است. در حال حاضر تنها 250 نفر نیروی انسانی در صندوق مشغول به کار هستند و 1800 کارگزاری در سراسر کشور نیز در کنار این افراد، مسئولیت گسترش پوشش بیمهای صندوق را بر دوش دارند.
رازانی با اشاره به انتقال ۱۳ هزار میلیارد تومان سپرده صندوق از بانک به بازار سرمایه گفت: با عملکرد مناسب خوشبختانه در حال حاضر ارزش این داراییها به بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.
رئیس هیات مدیره صندوق، ناشناخته بودن صندوق بین جامعه هدف و مسئولان را از چالشهای اصلی صندوق بیان کرد و گفت: تقاضا داریم ترتیباتی اندیشیده شود تا این صندوق و خدمات آن به مسئولان و جامعه هدف شناسانده شود.
محدودیت پذیرش بیمهشدگان به دلیل بودجه و تقاضا برای رفع این محدودیتها، نبود بیمه درمانی و تقاضا برای پوشش بیمهای سایر افرادی که از هیچ بیمهای برخوردار نیستند تحت عنوان بیمه فراگیر و مشکلات ناشی از انتقال سوابق بیمهای از صندوق به بیمه تامین اجتماعی از دیگر مسائلی بود که رازانی در این نشست مطرح و خواستار رفع این چالشها از سوی وزیر شد.
در ادامه این مراسم، تعدادی از مدیران استانی صندوق در ارتباط ویدئوکنفرانسی مسائل و دغدغههای خود را مطرح کردند و وزیر به این دغدغهها پاسخ داد.
در پایان مراسم نیز دو تن از بیمهشدگان استان تهران که در پانزدهمین سال تاسیس صندوق به افتخار بازنشستگی نائل آمده بودند، احکام بازنشستگی خود را از دست محمد شریعتمداری دریافت کردند. همچنین به مناسبت سالروز ورود آزادگان به میهن عزیزمان، از مهدی فتحیان نسب مدیرکل حراست صندوق که از آزادگان شریف جنگ تحمیلی هستند، تجلیل شد.
true
true
https://eghtesadtalaei.ir/fa/?p=37057
true
true