×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  جمعه - 12 اردیبهشت - 1404  
true
true
رییس جمهور: نرخ دلار واقعی نیست/ تصمیم دولت متوازن سازی قیمت است

امروز در پایان سه سال جنگ، خشونت و اقدامات تروریستی، باوجود همه فشارها شاهد یک حرکت و ثبات در اقتصاد کشور هستیم و انتظارات تورمی امروز شرایط دیگری پیدا کرد و مردم افق روشن‌تری را در پیش چشم خود می‌بینند.

به گزارش اقتصادطلایی به نقل از پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا)، حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیات دولت اظهار داشت: در طول سه سال گذشته مردم عزیز و صبور ما برابر تروریست بزرگ مقاومت کردند و به‌رغم اینکه آن‌ها می‌خواستند سه ماهه نظام را سرنگون کنند، خودشان با رسوایی سرنگون شدند. این روزها پایان یک دولت نیست بلکه شکست یک سیاست یعنی سیاست فشار حداکثری علیه ملت بزرگ ایران است. امروز روز شکست سیاست تروریسم اقتصادی است که می‌خواستند زندگی مردم را به هم بریزند.

رییس جمهور گفت: امروز در پایان سه سال جنگ، خشونت و اقدامات تروریستی، علی رغم همه فشارها شاهد یک حرکت و ثبات در اقتصاد کشور هستیم و انتظارات تورمی امروز شرایط دیگری پیدا کرد و مردم افق روشن‌تری را در پیش چشم خود می‌بینند.

روحانی با بیان اینکه وضعیت رشد اقتصادی ما تغییر کرده، گفت: در پایان شش ماه دوم سال همه علائم به ما می‌گوید اقتصاد با نفت و اقتصاد بی نفت مثبت خواهد بود.

رییس دولت تدبیر و امید گفت: امروز شاهد رشد ۶ و نیم درصدی در بخش صنعت هستیم و این نشان می‌دهد جهش و رونق تولید چیزی است که در جامعه خودمان وجود دارد. در صنعت ساختمان که شاهد یک رکود بودیم امروز شاهد یک حرکت مناسب هستیم؛ وقتی مسکن حرکت می‌کند پیشران حرکت در بسیاری از مشاغل و صنایع است و می‌توانیم شاهد روند خوبی باشیم.

روحانی با اشاره به اینکه در تجارت کشور هم شاهد رشد و حتی در ماه‌های اخیر شاهد رشد در صادرات هستیم، تصریح کرد: همه این حقایق این واقعیت را به ما می‌گوید نه تنها سیاست فشار حداکثری و تروریسم اقتصادی آمریکا با شکست قطعی و حتمی مواجه است که طراحان این سیاست هم در حال سرنگونی هستند. نه تنها دولت این سیاست تمام شده است بلکه حیات سیاسی آنان هم برای همیشه به پایان رسیده است.

رییس دولت دوازدهم با اشاره به مواضع ضد ایرانی و ضد منافع ملت ایران برخی رسانه‌های خارجی و تکرار حرف‌های آنان توسط چند نفر در داخل کشور گفت: متاسفانه چند نفری هم در داخل حرف‌های رسانه‌های خارجی علیه ایران را تکرار می‌کنند و در کنار آن‌ها هستند. آنان به جای اینکه بگویند آمریکا چه ظلمی به ملت ایران روا داشته است، با نادیده انگاری گویی می‌خواهند پرده‌ای روی همه ظلم‌ها و فشارهای آمریکا علیه ملت ایران بکشند و بگویند آمریکا هیچ ظلم، فشار و جنایتی انجام نداده است که این حرف ناروا و غلط امروز به خوبی آشکار شده است.

روحانی ادامه داد: می‌خواهم معیاری برای مردم ایران روشن کنم کسانی که می‌گویند مدیریت چند درصد و تحریم چند درصد مشکل درست کرده است، مردم سال ۹۵ و سال ۹۹ را در کنار قرار هم قرار دهند. همان مدیرانی که سال ۹۵ کشور را اداره کردند همان مدیران با همان قدرت و با روحیه و توانمندی بیشتر و بهتر و با سابقه و تجربه بیشتر در سال ۹۹ کشور را اداره می‌کنند؛ بنابراین فرق اساسی به جنایت آمریکا بر می‌گردد و این تفاوت است و هرچه هست به تروریسم و تحریم‌ها و فشارهای ظالمانه و غلط و نابجا مربوط می شود.

وی افزود: البته در این راه ناموفق بوده‌اند، اما رنج فراوانی برای ملت ما به همراه داشته است؛ ملت صبوری کرد و خم به ابرو نیاورد. زانوان ملت ما در برابر این فشار خم نشد. اما در عین حال فشار زیادی هم به مردم وارد شد.

کاهش قیمت ارز تا هفده هزار تومان
حسن روحانی در ادامه جلسه هیأت دولت، با بیان اینکه یکی از مهمترین مسائل مطرح شده در بودجه سال آینده ارزش پول ملی است، افزود: ارزش پول ملی برای ما خیلی مهم است و در بودجه سال ۱۴۰۰ تلاش کردیم ارزش پول ملی را بالا ببریم.

رئیس جمهور گفت: در حالی که در کشور دلار حدود ۲۳ هزار تا ۲۴ هزار تومان بوده، قیمت دلار را حدود ۱۲ هزار تا ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان دیدیم و این نشان دهنده افق روشنی است که دولت دیده است.

روحانی با بیان اینکه حالا اگر از این رقم ارزش دلار کمی بیشتر باشد درآمد دولت بالاتر می‌رود، اما تصمیم ما بر این است که قیمت دلار را پایین بیاوریم و متوازن کنیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه مشکل اصلی این است که ارزهای دولت در دسترس نیست، گفت: همین روزها اسم کشوری را می‌شنویم که ۷ میلیارد دلار ارز ما را حبس کرده که اگر همین منابع در اختیار بانک مرکزی قرار گیرد دلار از ۲۴ هزار تومان به ۱۶ و ۱۷ هزار تومان خواهد رسید.

روحانی با بیان اینکه قیمت کنونی دلار قیمت واقعی نیست، افزود: نرخ دلار در بازار نیما و در بازار آزاد واقعی نیست و این به آن دلیل است که بانک مرکزی دستش برای اعمال سیاست بسته است.

رئیس جمهور گفت: البته در بازار آزاد دست ما باز است و هر مقدار که اسکناس نیاز باشد به بازار تزریق می‌کنیم، اما در مواردی که حواله باشد دست ما بسته است.

روحانی با بیان اینکه امروز در زمینه ارزی شرایط ما نسبت به دو هفته پیش بهتر است، افزود: شرایط بهتر هم می‌شود و خواهش می‌کنم مجلس شورای اسلامی در تصویب بودجه همکاری و هماهنگی لازم را انجام دهد تا بتوانیم ارزش پول ملی را تقویت کنیم.

امینت یعنی قانون و مقررات تثبیت شده

روحانی با بیان اینکه اقتصاد مردم، تولید و حرکت جامعه وابسته به امنیت است، اظهار کرد: امنیتی که ما عنوان می‌کنیم، برخی‌ها فکر می‌کنند، بگیر و ببند باشد یا نباشد، در خیابان دعوا نباشد یا بمباران نشود. اینطور نیست. در امنیت مهم این است که قانون و مقررات تثبیت باشد. یعنی زمانی که ما یک قانونی وضع می‌کنیم و به مردم و سرمایه‌گذاران می‌گویم در اینجا پتروشیمی تولید کند و خوراک و مشخصات را برای وی مشخص می‌کنیم.

وی عنوان کرد: اگر فردا وزارت نفت عنوان کند که من تصمیم گرفتم که لوله گاز را از اینجا به یک مسیر دیگری تغییر بدهم. مگر چنین چیزی ممکن است؟ این یک ناامنی بزرگ است و دیگر ‌کسی در کشور سرمایه‌گذاری انجام نمی‌دهد. ما باید بگذاریم مردم اطمینان داشته باشند و بر آن مبانی که سرمایه‌گذاری را انجام دادند بر همان مبنا بتوانند ادامه بدهند.

رییس جمهور گفت: یک وقتی خدای ناکرده در شبی، روزی در مجلس چیزی تصویب نشود که امید، اعتماد و امنیت مردم را در سرمایه‌گذاری، تولید، تجارت در حرکت‌های اقتصادی دچار مشکل نکند وگرنه اگر دچار مشکل شوند دیگر کسی حاضر به سرمایه‌گذاری در کشور نیست.

روحانی ادامه داد: امنیت سرمایه‌گذاری در ابتدا برای مجلس است که هر روز قانون وضع نکند و برای دولت است که هر روز آیین‌نامه‌ها را تغییر ندهد و بعد هم برای قوه قضاییه است. سه قوه باید دست به دست یکدیگر بدهیم تا امنیت کشور درست شود و البته همه باید در کنار هم باشیم. تقاضای من است که به موضوع امنیت هم توجه کنیم و مواردی را که دولت، مجلس و قانون به مردم قول داده‌ است یک وقتی در لایحه بودجه تغییراتی ایجاد نشود که این امنیت بر هم بخورد.

وی تصریح کرد: ما آماده هستیم و دولت این را لایحه به خوبی آماده کرده است. ما می‌دانیم که در سال آینده تا دولت بعدی عملا بر سر کار بیاید، ریاست جمهوری و تحلیف انجام ‌شود از مجلس رای اعتماد بگیرد و دولت سیزدهم تشکیل شود و شروع به فعالیت کند، حدودا ۵-۶ ماه از سال آینده می‌گذرد و حدود شهریور ماه است.

رییس جمهور با بیان اینکه هم ما باید مجری قانون باشیم و هم دولت آینده مجری قانون و لایحه باشد، اظهارکرد: امیدوارم با همکاری یکدیگر بتوانیم به بهترین وجه این لایحه در مجلس تصویب شود و ما بتوانیم آیین‌نامه لازم را بنویسیم و اجرا کنیم و شرایط بهتری در سال آینده در انتظار مردم باشد.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.


true