true

احمدرضا فرشچیان، رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی تهران، با اشاره به این که صادرات محصولات کشاورزی در نیمه اول سال متاثر از سیاستهای بانک مرکزی در بازگرداند ارز بوده، اکنون در حال بازگشت به ریل رونق است.
اقتصادطلایی :صادرات محصولات کشاورزی ایران به واسطه چند قلم محصول منحصربفردی که همواره ارزآور بوده، روی زمین نمیماند و مشتریان ثابت خود را دارد، حتی اگر زیر سمپاشی کرونا و تحریم قرار گرفته باشد.
آنطور که صادرکنندگان و فعالان تجارت محصولات کشاورزی میگویند، اگر دستورالعملهای سفت و سخت بانک مرکزی طی چند ماه ابتدای امسال نبود، صادرات کشاورزی کام اقتصاد را بیشتر از آنچه که رخ داده، شیرین میکرد. با این حال بهنظر میرسد صادرکنندگان تا به اینجا نیز چندان ناراضی نیستند.
رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران عنوان کرد که طی دو هفته اخیر و به دنبال اصلاح رویهای که بانک مرکزی در سیاستهای واگذاری ارز صادراتی و پیمانسپاریها در پیش گرفت، صادرات بخش کشاورزی در حال حاضر به ریل رونق بازگشتهاست.
احمدرضا فرشچیان در گفتوگو با روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران افزود: صادرات محصولات کشاورزی هرچند در نیمه نخست امسال رنگ و بوی سال گذشته را نداشت اما جهش نرخ ارز و رقابتپذیری کالاها در بازارهای جهانی تا حدود زیادی ارزآوری این بخش را بالا کشید.
او با این حال، به این نکته نیز اشاره کرد که اعمال برخی محدودیتها از سوی بانک مرکزی به صادرات کشاورزی ضربه زد که با پیگیریهای مستمر فعالان بخشخصوصی و اتاق بازرگانی بخش عمدهای از این موانع دستوپاگیر برطرف شد.
این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران، بیشترین کالاهای ارزآور در بخش کشاورزی را پسته، کشمش، خرما و زعفران عنوان کرد که عمدتاً به بازار کشورهای شرق آسیا و اروپا صادر شدهاست. با این حال به گفته وی، تلاطم رخ داده در بازار ارز طی هفتههای اخیر، منجر به سر باز کردن مشکلات کهنه در کسبوکارها به ویژه در بخش کشاورزی شد اما روند رو به افزایشی نرخ ارز به صادرات غیرنفتی پر و بال دادهاست.
true
true
https://eghtesadtalaei.ir/fa/?p=29279
true
true