true

وزیر راه و شهرسازی در برنامه رهیافت رادیو اقتصاد به مناسبت روز جهانى دریانوردى با تاکید بر اهمیت دریا و اقتصاد دریامحور، گفت: توجه به اقتصاد دریامحور برای اولین بار در طرح توسعه سواحل مکران مدنظر قرار گرفت و از توسعه با نگاه محلی و بخشی؛ صرفنظر و به مراتب وسیع تر در حال اجراست.
به گزارش اقتصادطلایی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان بنادر و دریانوردی، محمد اسلامی ضمن تبریک روز جهانی دریانوردی به تمامی دریانوردان دریادل و خداقوت به آن ها و خانواده هایشان، اظهار کرد: اقتصاد دریامحور برای اولین بار در طرح توسعه سواحل مکران مدنظر قرار گرفت و مقام معظم رهبری سواحل مکران را گنج پنهان نامیدند، ما نیز برای اولین بار طراحی توسعه سرزمینی را با نگاه به دریا و اقتصاد دریامحور مدنظر قرار دادیم و از توسعه با نگاه محلی و بخشی؛ صرفنظر و به مراتب وسیع تر در حال اجراست.
وی با بیان اینکه دو قطب بزرگ صنعتی و تجاری در دو نقطه کانونی سواحل مکران یعنی در جاسک و چابهار؛ پایه گذاری شدند، عنوان کرد: هرچند که پروژه های آن ها دیر آغاز شد، اما در نهایت کلید خورد و شاهد اتصال ریل و توسعه بندر، احداث پایانه نفتی، احداث راه و زیرساخت های آب و برق هستیم و فعالیت ها به صورت موازی از چند سال قبل پیش رفته است و در سال ۹۹ علی رغم وجود تحریم و کرونا؛ وضعیت بسیار متفاوت تری نسبت به سال های گذشته دارند.
وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه این دو کانون صنعتی و تجاری بزرگ در کشور باید بتوانند عملکرد جهانی داشته باشند، گفت: صنایع پشتیبانی، صنایع دریایی، صنعت شیلات و…در این مناطق مورد توجه قرار گرفته است و باید بدانیم که دریای عمان و اقیانوس هند بهترین آبزیان را دارند و از تمامی نقاط دنیا برای صید به این جغرافیا می آیند.
اسلامی افزود: یک نگاه به صنایع کشتی سازی معطوف شده، یک نگاه به صنعت شیلات و نگاه دیگر در سواحل مکران به صنایع آب بر بوده است و علاوه بر این؛ دو شهر جدید به صورت مناطق سکونتگاهی، پیش بینی شده تا همزمان برای فعالیت و سکونت مورد استفاده قرار گیرند.
وی در رابطه با صنایع کشتی سازی و ورود بخش خصوصی کشور به این حوزه، عنوان کرد: صنایع استراتژیک و راهبردی دارای ریسک بالا بوده، دیربازده و سرمایه بر است و در تمام دنیا، دولت ها؛ هدایت و راهبری این نوع صنایع را بر عهده دارند.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه بخش خصوصی ما برای استقرار سیستم در این حوزه به خوبی شکل گرفته و ملزومات بسیار خوبی را می سازد، گفت: برای اولین بار به بحث شناورهای خاص؛ توجه ویژه کرده ایم و از محل وجوه اداره شده سازمان بنادر و دریانوردی؛ ۶۳ فروند شناور، سفارش داده است که قبلا تمامی آن ها خرید خارجی بود، اما هم اکنون به شرکت های داخلی سفارش شده اند.
اسلامی افزود: علاوه بر این؛ سفارش تجهیزات بندری نیز به شرکت های داخلی ارائه شده و امیدواریم از این طریق بتوانند ظرفیت خود را به ظهور برسانند و با تولید و عرضه آن به سازمان بنادر علاوه بر بازاریابی مناسب برای خود برای سایر بازار های هدف هم جذابیت ایجاد کرده و در کنار مزیت رقابتی شکل گرفته، به کسب و کار بپردازند.
وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه باید به ظرفیت های داخلی بیشتر توجه کنیم تا بازار بزرگتری را به دست آورند، خاطرنشان کرد: اگر باور داشته باشیم که می توانیم از ظرفیت داخلی استفاده کنیم و شرکت های کوچک و متوسط می توانند سیستم های مورد نیاز را تولید کنند، به طور حتم در مسیر درستی حرکت کرده ایم.
true
true
https://eghtesadtalaei.ir/fa/?p=27655
true
true