- ۰۷ مهر ۱۳۹۹
- کار و تعاون
- کد خبر 27251
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
true
true
true
false
true
true
true
true
سایز متن /
true

مطابق با قانون بودجه 1399 کل کشور، تکلیفی مبنی بر تدوین آییننامه اجرایی بند «د» تبصره (21) قانون بودجه سال 1399 کل کشور، به عهده سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان اداری و استخدامی کشور گذاشته شد تا نسبت به تقویت نظام مدیریت بهرهوری کشور در راستای تحقق اهداف پیشبینیشده در قانون برنامه ششم توسعه و نهادینه کردن موضوع بهرهوری در نظام اجرایی و اقتصادی کشور اقدام کنند.
در این میان، سازمان ملی بهره وری ایران با توجه به تکلیف قانونی خود مبنی بر برنامه ریزی، سیاستگذاری، راهبری، پایش و ارزیابی بهرهوری تمامی عوامل تولید، راهبری و مدیریت بهره وری را در دستورکار خود دارد، به این منظور سازمان ملی بهره وری ایران به منظور ارزیابی شرکتهای دولتی، روش (الگوریتم) ارزیابی وضعیت بهرهوری شرکتهای دولتی را با استفاده از اطلاعات عملکردی شرکتها از جمله صورتهای مالی و حسب مورد تحقق اهداف و ماموریتهای پیشبینیشده در قوانین و مقررات تدوین کرد که با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی در سامانه یکپارچه اطلاعات شرکتهای دولتی موضوع جزء (1) بند (ه) تبصره (2) قانون پیادهسازی خواهد شد.
بهروز محمودی، معاون راهبری بهرهوری در این باره میگوید: «به منظور اجرای بند (د) تبصره (21) قانون بودجه سال 1399 کل کشور، سازمان ملی بهره وری ایران، در سه جزء تکالیف ویژه بهرهوری به دستگاههای اجرایی کشور محول کرده است.
بخش اول لزوم استقرار چرخه بهرهوری در دستگاههای اجرایی کشور و واحدهای تابعه همراه با تدوین برنامههای عملیاتی ارتقای بهرهوری، موضوع تکلیف قانونی مندرج در بند (الف) ماده (5) قانون برنامه ششم توسعه است. درواقع این بخش تکمیل کننده و تقویت کننده عملکرد سازمان ملی بهره وری ایران در راستای اجرای ماده (5) برنامه ششم توسعه کشور است. به این منظور سازمان ملی بهرهوری ایران، راهنمای اجرایی بند «الف» ماده 5 قانون برنامه ششم سال 97 را به دستگاههای اجرایی ابلاغ کرد و راهبری دستگاه های اجرایی کشور را در دستورکار خود قرار داد. مشارکت و همراهی دستگاه های اجرایی کشور در پیادهسازی چرخه بهرهوری روندی رو به رشد بود. امیدوارم تا پایان سال، برنامههای عملیاتی ارتقای بهره وری در بخشهای اقتصادی دستگاههای اجرایی تهیه و ابلاغ شود.»
به گزارش اقتصادطلایی به نقل از روابط عمومی سازمان ملی بهره وری ایران، وی در مورد جزء دوم این سند قانونی هم توضیح میدهد: «بخش دوم هم مربوط به ارزیابی وضعیت بهره وری شرکتهای دولتی است. مطابق با تکالیف مندرج در بند (د) تبصره (21) قانون بودجه سال 99 کل کشور و ماده (8) آییننامه اجرایی آن، تدوین روش (الگوریتم) ارزیابی بهرهوری شرکتهای دولتی بهعهده سازمان ملی بهرهوری ایران است که مقرر بود تا پایان مرداد 1399 توسط سازمان تدوین شود. این روش (الگوریتم) ارزیابی، هم اکنون و درچارچوب سازمانی پیشبینی شده، مبتنی بر محورهای کمی و کیفی طراحی شده و نماگرهای کلیدی عملکردی، مالی و دستاوردهای شرکتهای دولتی را برای بررسی وضعیت بهرهوری آنها منظور کرده است.»
شایان ذکر است، روش (الگوریتم) در کارگروهی متشکل از سازمان برنامه و بودجه، سازمان اداری و استخدامی کشور، وزارت امور اقتصادی و دارایی، سازمان حسابرسی کشور و سازمان ملی بهره وری ایران طراحی و مصوب شده است.
بهروز محمودی معتقد است: شرکتهای دولتی نقش مهمی در توسعه اقتصادی کشور دارند و با توجه به مأموریت و اهداف ویژه خود، برخی اهداف عمومی و توسعهای دولت را در محیط کارآمدتر تجاری و رقابتی پیگیری میکنند. بهبود کارآیی و ارتقای اثربخشی عملکرد این شرکتها تأثیر قابل توجهی در موفقیت دستگاههای اجرایی متولی بخشهای اقتصادی در راستای تحقق اهداف برنامهریزی شده برای رشد اقتصادی و سهم بهرهوری در آن خواهد داشت.
او به قسمت سوم این تکلیف اشاره میکند و میگوید: «تقویت نظام مدیریت بهرهوری کشور جزء سوم بند «د» تبصره (21) قانون بودجه سال 1399 کل کشور است. به این منظور تحت نظارت سازمان اداری و استخدامی کشور راهکارهایی متناسب با اولویتهای راهبری بهره وری در کشور در قالب تدوین دستورالعملهای مربوط به آن نوشته شده که مهمترین آن، تشکیل کمیته های بهرهوری استان است که انتظار می رود از ظرفیتهای فنی، دانش و اجرایی کارگروههای این کمیته ها برای تدقیق برنامه های عملیاتی ارتقای بهره وری سطح دستگاههای استانی استفاده شود.»
گفتنی است، طبق آیین نامه اجرایی بند «د» تبصره 21 قانون بودجه سال 99، تخصیص اعتبار سه ماهه این برنامه منوط به ارسال گزارش عملکرد از سوی دستگاهها به سازمان ملی بهرهوری ایران و سازمان برنامه و بودجه کشور و تایید عملکرد از سوی سازمان ملی بهرهوری ایران است.
true
true
https://eghtesadtalaei.ir/fa/?p=27251
true
true