- ۲۶ اسفند ۱۳۹۸
- بورس و بازار سرمایه
- کد خبر 15242
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
true
true
true
false
true
true
true
true
سایز متن /
true

عضو کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق بازرگانی ایران گفت:زمانی که ساختار اقتصادی شفافیت لازم را ندارد و به دلیل دخالتهای دولت قیمتها واقعی نیست، این روند برای افرادی بهصرفه میشود که فعالیتهای واسطهگری دارند؛ به این ترتیب مکانیسم بورس بهترین بستر برای رهایی از مشکلات فعلی بازار و احیای تولید است.
به گزارشاقتصادطلایی به نقل از «کالاخبر»، محمدسجاد ابراهیمی گفت: از اساسیترین کارکردهای بورس کالا و حضور عرضهکنندگان و متقاضیان کالاها در این بازار، خریدوفروش بدون واسطه و بهصورت مستقیم از مبدأ است تا بنگاههای تولیدی هزینه واسطه و دلال را از قیمت تمامشده خود حذف کنند و این هزینه به نفع سود خالص بنگاه تولیدی، ذخیره شود.
عضو کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق بازرگانی ایران می گوید که بازاری قانونمند نظیر بورس کالا در راستای ایجاد شفافیت و امکان دسترسی آسان متقاضیان کالا «صنایع پاییندست» به فروشندگان عمده «صنایع بالادستی» بوده و عملاً این بازار برای دور نگهداشتن دلالان از بازار ایجادشده تا چرخه تولید مصون از هر تنشی به حیات خود ادامه دهد.
ابراهیمی تأکید کرد: اگر مسیر سبز عرضه و تقاضا در بورس به سمت بازار آزاد و کاهش شفافیت نرخگذاری سوق داده شود، در گام نخست کیفیت مواد اولیه با آسیبهای جدی مواجه میشود، زیرا استاندارد آن از چتر بورس کالا خارج میشود و در گام بعدی نرخهای بازار به رشدهای افسارگسیختهای تن خواهد داد و اهرم نظارتی و شفافی نخواهیم داشت.
وی اذعان کرد: زمانی که ساختار اقتصادی شفافیت لازم را ندارد و به دلیل دخالتهای دولت قیمتها واقعی نیست، این روند برای افرادی بهصرفه میشود که فعالیتهای واسطهگری دارند؛ به این ترتیب مکانیسم بورس بهترین بستر برای رهایی از مشکلات فعلی بازار و احیای تولید است.
دبیر کمیسیون صنایع کشاورزی و غذایی اتاق ایران گفت: نظارت و شفافیت بایستی در حوزه اقتصادی و بنگاههای اقتصادی بهدرستی اجرا شود و هر بنگاهی شفافیت کامل در خصوص نحوه تأمین مواد اولیه و نحوه فروش داشته باشد. اگر نظارت بهدرستی انجام شود مقابل سوءنیتها، دلالبازیها و واسطهگریها گرفته خواهد شد.
باشگاه خبرنگاران جوان
true
true
https://eghtesadtalaei.ir/fa/?p=15242
true
true