- ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴
- اقتصاد کلان , بازرگانی , بانک , برگزیده , بورس و بازار سرمایه , بیمه , صنعت و معدن , فناوری اطلاعات و ارتباطات , مهمترین , نساجی , نفت و انرژی , ویژه , ویژه های خبری , پتروشیمی , کار و تعاون , گزارش , یادداشت
- کد خبر 121901
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /

ایدرو با بیش از دو دهه تجربه در اجرای پروژههای بزرگ نفت، گاز و انرژی بهویژه در فازهای مختلف پارس جنوبی، حضوری مؤثر و فعال در صنعت نفت کشور داشته است؛ همچنین راهبری پروژه های ایدرو در حوزه پروژههای بزرگ نفت و گاز توسط “مدیریت اجرای پروژههای کلان” انجام میشود.
به گزارش اقتصادطلایی ، سرمایهگذاری در حوزههای منتخب با هدف توسعه صنعتی کشور یکی از مهمترین مأموریتهای سازمان گسترش (ایدرو) از بدو تأسیس بوده است.
از این رو یکی از بازارهای هدف ایدرو، صنعت نفت، گاز و نیرو (انرژی) است. ایدرو فعالیتهای توسعهای خویش در حوزه انرژی را ازطریق سرمایهگذاری در توسعه واحدهای فرآیندی (پالایشگاه نفت وگاز و واحدهای پتروشیمی) و بومیسازی تجهیزات مورد نیاز حوزه انرژی تامین می کند.
در حال حاضر بخش قابل توجهی از تجهیزات مورد نیاز کشور در حوزه انرژی از خارج کشور تأمین میشود. این در حالی است که جدا از اهمیت استراتژیک، با توجه به برنامههای توسعهای صنعت نفت، گاز و نیروگاهی کشور، این تجهیزات از بازار مناسبی نیز برخوردارند. در نتیجه، بومیسازی تجهیزاتی که توان ساخت آنها در کشور وجود ندارد و یا تکنولوژی ساخت داخل آنها به روز نیست، از مهمترین اولویتهای توسعهای ایدرو است.
ایدرو در این زمینه از تجربه گرانقدری برخوردار است به گونهای که بخش قابل توجهی از شرکتهای تولید کننده تجهیزات نفت و گاز کشور توسط ایدرو بنیان گذاشته شده اند.
با توجه به توضیحاتی در خصوص تاثیرگذاری ایدرو در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی و حضور پررنگ ایدرو در بیست و نهمین نمایشگاه نفت ، گاز و پتروشیمی، بی مناسبت ندیدم از اهم فعالیتهای سازمان مذکور در این نمایشگاه گزارشی تهیه کنم .
همزمان با برگزاری بیست و نهمین نمایشگاه نفت،گاز و پتروشیمی ایران ، توافق نامه تامین بیواتانول سوختی مورد نیاز شرکت پالایش نفت آبادان با شرکت سوخت سبز زاگرس برای امتزاج با محصولات تولیدی این پالایشگاه منعقد شد که در زمینه همکاری مشترک و با هدف ارتقای کیفیت فرآوردههای نفتی کشور مطابق با برنامههای ملی کاهش آلودگیهای زیستمحیطی، فی مابین کیوان شیدانی مدیرعامل شرکت گسترش سوخت سبز زاگرس (نخستین تولیدکننده بیواتانول سوختی و کنجاله تخمیری ذرت در کشور) و فردین راشدی مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان به عنوان یکی از مهمترین مراکز تولید و عرضه سوخت به امضا رسید.
همچنین گفتنی است ؛ تفاهمنامه جایگزینی 20 هزار موتورسیکلت بنزینی با برقی با هدف توسعه حملونقل پاک و کاهش آلودگی هوا و کاهش مصرف سوخت کشور بین شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران، دستگاههای اجرایی و شرکتهای فعال در حوزه لجستیک شهری امضا شد.
در قالب این تفاهمنامه، 1200 دستگاه موتورسیکلت برقی در شهر تهران از طریق شرکت ملی پست ایران، 300 دستگاه از طریق پلیس راهنمایی و رانندگی و هزار دستگاه از طریق مشارکت صندوق پژوهش و فناوری نفت و شرکت زیرو در شهر تهران و 7500 دستگاه ناوگان لجستیک شرکت دیجیکالا و 10 هزار دستگاه ناوگان پیک گروه گلرنگ تأمین میشود.
لازم به ذکر است؛ انعقاد تفاهمنامه 1.2 همتی در حوزه تولید لولههای درون چاهی؛ گامی راهبردی برای تقویت تولید ملی به ارزش ۱۱۷۸ میلیارد تومان برای تولید لولههای کیسینگ (درون چاهی) در سایزهای مختلف با شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب یکی از مشتریان راهبردی لوله گستر اسفراین به امضا رسید..
این تفاهم نامه؛ نقطه عطفی در مسیر تقویت توان تولید داخل در حوزه صنایع نفت، گاز و حفاری محسوب میشود و نشاندهنده اعتماد به ظرفیتهای فنی و صنعتی کشور در تولید تجهیزات تخصصی بدون درز است.
امضای این قرارداد ضمن تثبیت جایگاه شرکت لولهگستر اسفراین در بازار داخلی، میتواند زمینهساز توسعه بازار و زمینه ساز صادرات، ایجاد اشتغال پایدار و ارتقای عمق بومیسازی و توسعه محصولات در صنعت لولههای تخصصی فولادی بدون درز در کشور باشد.
گفتنی است ؛ سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) نیز همانند سالهای گذشته به همراه ۷ شرکت تابعه از جمله مجتمع صنعتی اسفراین، لولهگستر اسفراین، گسترش سوخت سبز زاگرس، شرکت مدیریت طرحهای صنعتی ایران، ماشینسازی تبریز و مجتمع کشتیسازی و صنایع فراساحل ایران، میزبان بازدیدکنندگان و فعالان حوزه انرژی است در این رویداد مهم صنعتی حضور یافته است.
ناگفته پیداست ، ایدرو که سابقه درخشانی در حوزه نفت ، گاز وانرژی داشته و در کنسرسیوم های متعدد نقش موثر و تاثیرگذاری در پروژه های نفتی کشور دارد توانستند قراردادهای تاثیرگذاری در ابرپروژه های انرژی منعقد کند .
کارشناسان ایرانی میتوانند درکنار پیمانکاران معتبر خارجی و داخلی، نقش پر رنگی ایفا نمود که در پروژههایی در حوزههای معادن، صنعت، و نفت و گاز که درکشور به صورت مشارکتی انجام دهند سهم بیشتری از توسعه و آبادی کشور خواهند برد.
همچنین راهبری پروژه های ایدرو در حوزه پروژههای بزرگ نفت و گاز توسط “مدیریت اجرای پروژههای کلان” انجام میشود. از مهمترین وظایف این مدیریت می توان به مطالعه بازار، شرکت در مناقصات تخصصی، عقد قرارداد و پس از آن راهبری و نظارت بر اجرای پروژه های بزرگ نفت و گاز اشاره کرد…