- ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴
- نفت و انرژی
- کد خبر 121883
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /

مراسم رونمایی اولیه از فاز دوم مرکز مدیریت همزمان چاه، مخزن و تأسیسات سطحالارض (WRFM) پاسارگاد امروز و در نخستین روز از نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تهران با حضور حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری در غرفه گروه انرژی پاسارگاد برگزار شد.
اقتصادطلایی ، حسین افشین معاون علمی رئیسجمهور در این مراسم طی سخنانی گفت: خوشحال هستیم که امروز فاز دوم WRFM یعنی سیستم جامع مدیریت چاه، مخزن و تاسیسات سطح العرضی را افتتاح میکنیم. در زمستان سال گذشته قسمت BI یعنی هوش تجاری را افتتاح کردیم و قول گرفتیم که تا نمایشگاه امسال AI هم به آن اضافه شود البته برای AI نیاز به داده داریم و باید دادهها تجمیع شوند.
وی ادامه داد: با این حال، قسمت مدلسازیها توسط سه دانشگاه، دو تیم از دانشگاه شریف، یک تیم از دانشگاه امیرکبیر و یک تیم از دانشگاه تهران گسترش پیدا کرد. این یک زیرساخت مناسب است و در لبه تکنولوژی کشور قرار دارد و روز به روز باید بروززسانی شود و ما امیدواریم از دانش نخبگان کشور در این مسیر بهره گرفته شود.
افشین با بیان اینکه «دستیار هوشمند بالادست نفت» که امروز افتتاح شد در مراحل اولیه قرار دارد، خاطرنشان کرد: ما از شرکت انرژی پاسارگاد قول گرفتیم که تا سال آینده اولین پالایشگاه دیجیتال کشور که در قشم در حال راه اندازی است، را به اتمام برساند. شرکت انرژی پاسارگاد، پیشرو در هوشمندسازی صنعت نفت است و حتما معاونت علمی در این زمینه کمکهای خوبی به این مجموعه خواهد داشت.
این مقام مسئول همچنین به سفر آندری فورسنکو دستیار ویژه پوتین در حوزه علم و فناوری به کشورمان اشاره کرد و گفت: او از سطح فناوری کشور در حوزه AI و اقدامات انجام شده در این زمینه مثل همین پروژه WRFM متحیر بود ما ممکن است در فناوری هوش مصنوعی تا حدودی از دنیا عقب باشیم ولی در کاربرد این فناوری حرف برای گفتن داریم. این سدشکنی ترس دارد ولی ما به شرکتهای پیشرو، توانمند و خوشفکر همچون «انرژی پاسارگاد» اعتقاد داریم و میدانیم که میتوانند این سدها را از میان بردارند.
گفتنی است گروه انرژی پاسارگاد بهعنوان یکی از شرکتهای پیشرو در صنعت بالادستی نفت و گاز، اقدامات فشردهای در راستای توسعه سامانههای هوش مصنوعی در سه حوزه کلیدی «پیشبینی تولید»، «برآورد نرخ حفاری» و «دستیار هوشمند بالادست»(UAIA) انجام دادهاست.
در فاز اول، این پروژه امکان مانیتورینگ آنلاین عملیات روزانه در میدان (تولید، حفاری و …) و نظارت و راهبری برخط، ارائه تحلیلهای آماری و مهندسی و در نهایت به حداقل رساندن زمان تصمیمگیری موفق برای عملیات و بهرهبرداری از میدان فراهم شده بود و در فاز دوم، تکمیل دیجیتالسازی میدان و هوشمندسازی سامانههای مدیریت تولید، مدیریت حفاری و هدایت چاه صورت خواهد پذیرفت.
در همین راستا و در بخش اولیه فاز دوم، توسعه زیرساختهای فناورانه، نصب و راهاندازی ابزارها و تجهیزات تکمیلی در بخشهای تولید و حفاری و همچنین توسعه زیرساختهای فناورانه، نصب و راهاندازی ابزارها و تجهیزات تکمیلی در بخشهای تولید و حفاری و همچنین توسعه سامانههای هوشمند مبتنی بر هوش مصنوعی در سه حوزه کلیدی «پیشبینی هوشمند نرخ تولید چاه»، «پیشبینی هوشمند نرخ نفوذ حفاری» و «دستیار هوشمند بالادست» صورت گرفته است.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی،فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، بخش دوم فاز دوم توسعه این مرکز نیز برای تکمیل سایر ماژولهای مورد نیاز در تولید، حفاری، هدایت چاه، HSE و … نیز در دست توسعه است و تا پایان سال جاری با همکاری دانشگاه صنعتی شریف و شرکتهای دانشبنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه شریف آماده بهرهبرداری خواهد شد.