دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی اظهار داشت: از ابتدای امسال و تاکنون ۸.۵ میلیارد دلار ارز به سامانه نیما عرضه کردهایم و این علاوه بر ۲ میلیارد دلار هزینههای داخلی خودمان است و حتماً این عدد تا پایان سال بیشتر خواهد شد.
به گزارش اقتصادطلایی به نقل از ستاد خبری دومین همایش و نمایشگاه بینالمللی «ایران پتروکم»، احمد مهدوی ابهری، با تأکید بر اینکه پتروکم تنها یک نمایشگاه نیست، اظهار داشت: این نمایشگاه به واسطه اتفاقات و جلسات و قراردادهایی که در کنار آن انجام میشود برای صنعت پتروشیمی اهمیت زیادی دارد. حدود ۱۴۰ شرکت در این نمایشگاه حضور دارند پیوند خوبی بین صنعت بالادست پتروشیمی و نیازهای فناورانه و ساخت داخل شکل میگیرد.
وی با اشاره به سابقه پیگیری موضوع ساخت داخل و برگزاری این نمایشگاه از پایهگذاری آن از دوره مدیریت جعفر ربیعی و سپس ادامه آن در دوره علی عسکری، گفت: زمانی که آقای شریعتمداری برای هلدینگ انتخاب شدند من شخصاً از ایشان تشکر کردم چرا که حضور چنین مدیری با این سابقه اهمیت زیادی دارد. حضور در سه وزارتخانه اقتصادی، تجاری و بازرگانی و مدیریت آنها و مسئولیت معاون اجرایی رئیسجمهور، تجربیات زیادی به همراه دارد که در اجرای برنامههای هلدینگ خلیجفارس و صنعت پتروشیمی حتماً اثرگذار است.
مهدوی افزود: آقای شریعتمداری علاوه بر مدیریت هلدینگ خلیجفارس، رئیس هیئتمدیره انجمن صنفی کارفرمایی است؛ اما نگاه ایشان علاوه بر هلدینگ خلیجفارس به کل صنعت پتروشیمی است.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ایران با اشاره به حضور و پیگیریهایی که علی آقا محمدی، رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری از صنعت پتروشیمی داشته است، گفت: ایشان بهنوعی پشتیبان صنعت پتروشیمی هستند و بارها در جلسات مختلف به دنبال رفع موانع این صنعت بوده است. این افراد به دلیل سابقه کاری و مدیریتی و نمایندگی مجلس، این صنعت و نیازهای آن را بهخوبی میشناسند و آیندهنگری خوبی دارند.
مهدوی با اشاره به برنامه رشد هشتدرصدی پیشبینیشده در برنامه هفتم توسعه کشور، گفت: در برنامه هفتم اتفاقات مبارکی برای شرکتهای دانشبنیان پیشبینیشده است. در این برنامه ۴۹ طرح با محوریت دانشبنیانها وجود که نیاز به حداقل ۲۴ میلیارد دلار سرمایهگذاری دارد. از این میزان تاکنون ۱۲ میلیارد دلار سرمایهگذاری انجام شده است و ۱۲ میلیارد دلار دیگر باقیمانده که باید انجام شود.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ایران خطاب به شرکتهای فناور و دانشبنیان گفت: قرار نیست این سرمایهگذاریها به شرکتهای خارجی سپرده شود، اما باید شما خودتان را نشان دهید و خوب بدرخشید. از ۴۹ طرحی که برای مشارکت با دانشبنیانها در برنامه هفتم پیشبینیشده ۱۲ طرح برای هلدینگ خلیجفارس است. یکی از آنها اجرای طرح پتروشیمی صدف است که در آستانه افتتاح قرار دارد وبا تکمیل آن کشور از واردات مواد اولیه تولید لاستیک بینیاز میشود.
مهدوی درعینحال افزود: با اجرای این ۴۹ طرح همچنین ظرفیت تولید پتروشیمی از ۹۶ میلیون تن به ۱۳۱.۵ میلیون تن خواهد رسید. در صورت تحقق این هدف در پایان برنامه هفتم حدود ۴۰ میلیارد دلار تنها توسط شرکتهای پتروشیمی خلق ثروت انجام خواهد شد.
وی در ادامه افزود: با تحقق اهداف برنامه هفتم، علاوه بر رشد ۸ درصدی، شاهد تحقق رشد ۲۳ درصدی سالانه صادرات غیرنفتی خواهیم بود. در حال حاضر ۳۰ درصد از صادرات غیرنفتی کشور متعلق به صنعت پتروشیمی است و با تحقق این اهداف این رقم رشد قابلتوجهی خواهد داشت.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ایران با اشاره به عدد ۴۰۰ میلیارددلاری GDP کشور در حال حاضر، گفت: در صورت تحقق ۸ درصد رشد سالانه برنامه هفتم، عدد GDP باید به ۵۹۰ میلیارد دلار برسد، یعنی حدود ۱۹۰ میلیارد دلار اضافه خواهد شد و بخش قابلتوجهی از این عدد با اقدامات پتروشیمیها محقق میشود. یعنی اگر این صنعت حرکت کند، لوکوموتیو اقتصاد کشور هم حرکت خواهد کرد و در این مسیر باید موانع را برداریم.
مهدوی در ادامه خطاب به پتروشیمیها: دنبال دولت نباشید! بخش خصوصی باید خودش به دنبال حل موانع برود؛ انجمن صنفی در سالهای اخیر تلاش زیادی برای رفع موانع داشته و نمونه آن را میتوان در کمکردن مشکل خوراک دید و اگر این تلاشها نبود پروژههایی مثل آپادانا خلیجفارس و هنگام خلیجفارس شکل نمیگرفتند و توجیه اقتصادی نداشتند.
وی با تأکید بر اینکه مهمترین معضل صنعت پتروشیمی ناترازی خوراک (گاز) است، افزود: ما نگرانیم که طرحها را پیش ببریم؛ اما خوراکی وجود نداشته باشد! در این سالها ۱۰ تفاهمنامه را امضا کردیم که تاکنون ۳ مورد آن به قرارداد رسیده است. از آقای شریعتمداری هم میخواهیم که موضوع تفاهمنامه مربوط به هلدینگ در بالادست را بهطورجدی پیگیری کند. در صورتی که این ۱۰ قرارداد اجرایی شوند حداقل ۲۲۰ میلیون مترمکعب در روز به ظرفیت گاز کشور اضافه میشود.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ایران با اعلام اینکه پتروشیمیها از ابتدای امسال ۸.۵ میلیارد دلار ارز به سامانه نیما و در حال حاضر بازار ارز تجاری ارائه کردهایم و این علاوه بر ۲ میلیارد دلار هزینههای داخلی خودمان است، افزود: در مجموع حدود ۱۰ میلیارد دلار تاکنون ارز پتروشیمی محقق شده و حتماً تا پایان سال این عدد بیشتر خواهد شد.
دومین نمایشگاه «ایران پتروکم» با شعار «حمایت از تولید دانشبنیان» برای سه روز با حضور بیش از ۱۴۰ شرکت پتروشیمی و شرکتهای داخلی، دانشبنیان و فناور حوزه پتروشیمی در نوبت صبح در محل همایشهای بینالمللی کیش و از ساعت ۱۷ تا ۲۲ در محل نمایشگاههای بینالمللی جزیره کیش دایر است.