معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری از احداث نخستین پارک فناوری و مرکز هوش مصنوعی بهعنوان مرکز تحقیقوتوسعه صنایع نفت و گاز در جزیره کیش با مشارکت معاونت فنی ریاستجمهوری، شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس و سازمان مناطق آزاد کیش خبر داد.
به گزارش اقتصادطلایی به نقل از ستاد خبری ایران پتروکم، دکتر حسین افشین، در آیین افتتاحیه دومینn نمایشگاه ایران پتروکم که در مرکز بینالمللی همایشها و نمایشگاههای جزیره کیش برگزار شد، گفت: این پارک فناوری بهعنوان زیستبوم فناوری و هوش مصنوعی، سرآغازی برای رشد اقتصادی پایدار بر لبه دانش فنی در صنعت خواهد بود.
وی افزود با مشارکت معاونت فنی ریاستجمهوری، شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس و سازمان مناطق آزاد کیش، پارک فناوری به همراه یک مرکز هوش مصنوعی باهدف بهرهمندی از دانش نوین هوش مصنوعی در جزیره ساخته میشود.
دکتر افشین اظهار امیدواری کرد در سایه ایجاد این مرکز پیشرفته و مبتنی بر دانش نوین جهانی، از ظرفیت دانش بومی کشور که مهمترین مزیت ما است، بهرهمند شویم و بتوانیم علاوه بر ایجاد فرصتهای رقابتی، به رشد توسعه پایدار شتاب بیشتری ببخشیم.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری سه اصل انباشت نوآوری، انتشار دانش و تخریب خلاق را بنای رشد اقتصادی در سطح کلان عنوان کرد.
دکتر افشین در ادامه بر ضرورت نهادسازی برای حمایت از مالکیت فکری در حوزه توسعه دانش تأکید کرد و گفت: در این نقطه از توسعه دانش که جهان با اتکا به دانش نوین نظیر هوش مصنوعی مسیر رشد اقتصاد و توسعه پایدار را با سرعت بیشتری طی میکند، لازم است که اجازه بدهیم نوآوریهای جدید جایگزین فناوری قدیم شود و شرکتهای قدیمیتر که حمایت شدهاند، حالا فرصت را برای ورود و بهره برداری از نوآوریها فراهم کنند.
بنا به گفته دکتر افشین از این روند با عنوان « تخریب خلاق» تعبیر میشود که ضرورت حرکت بهسوی لبه دانش بهعنوان اصل مهم توسعه پایدار است.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری تأکید کرد: علم و بهکارگیری آن در صنایع از جمله صنعت پتروشیمی ثابت کرده است که با حرکت بر لبه دانش، قطعاً هزینه و پول کمتری در بلندمدت هزینه خواهد شد. درواقع وقتی یک فناوری فراگیر اتفاق میافتد، خودش تولید ثروت نمیکند، بلکه فناوریهای وابسته به آن ثروت ایجاد میکند و در حال حاضر هم هوش مصنوعی یک فناوری فراگیر است که قطعاً فواید بهرهگیری از آن در خدمات و محصولات حاصل از آن، نظیر صنعت پتروشیمی و محصولات در زنجیرههای ارزش افزوده و بخشهای مختلف این صنعت در آینده خواهند درخشید.
دکتر افشین شرکتهایی نظیر هلدینگ خلیجفارس را حلقه واسط بین شرکتهای دانشبنیان، تولیدکنندگان ملی و فعالان صنعت پتروشیمی در صنعت و تولید دانش دانست که حلقه واسط و مؤثر بین شرکتهای دانشبنیان و صنعت پتروشیمی کشور هستند. وی این ارتباط را زمینهساز توسعه صنعت بر مبنای دانش نوین عنوان کرد.
دومین همایش و نمایشگاه ایران پتروکم با شعار «حمایت از تولید دانشبنیان» از امروز (شنبه، ۲۲ دی) برای سه روز با حضور بیش از ۱۴۰ شرکت پتروشیمی و شرکتهای داخلی، دانشبنیان و فناور حوزه پتروشیمی از ساعت ۱۷ تا ۲۲ در محل نمایشگاههای بینالمللی جزیره کیش دایر است.
این نمایشگاه باهدف حمایت از تولید داخلی و استفاده حداکثری از توان شرکتهای دانشبنیان و فناور، همسو با تکمیل رویداد پتروفن و اجراییشدن نیازسنجیهای انجام شده از سوی شرکتهای دانشبنیان در صنعت پتروشیمی کشور با محوریت شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس برگزار شده است.