true

کاوه زرگران، رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران از باز شدن ثبت سفارش برای واردات گندم خبر داد و عنوان کرد که با توجه به قیمتهای فعلی گندم، واردات مقرون به صرفه نیست اما احتمالاً در نیمه دوم سال نیاز به واردات باعث فعال شدن بخش خصوصی در این حوزه شود.
رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی تهران از باز شدن ثبت سفارش گندم برای بخش خصوصی پس از هفت سال خبر دارد.
به گزارش اقتصادطلایی به نقل از روابط عمومی اتاق تهران، کاوه زرگران اعلام کرد که با موافقت معاون اول رئیسجمهور و مصوبه شورای اقتصادی، ثبت سفارش واردات گندم از ابتدای شهریور ماه برای فعالان بخش خصوصی امکانپذیر شده است.
او گفت: از اواخر سال 1394 ثبت سفارش گندم توسط بخش خصوصی ممنوع شد. در این مدت هفت ساله گاهاً واردات گندم نیاز نبود و صورت نگرفت. در سالهایی هم که نیاز به واردات گندم وجود داشت، شرکت بازرگانی دولتی این کار را انجام میداد.
زرگران ادامه داد: در این مدت با توجه مسائلی چون قیمت تمام شده گندم داخلی و وارداتی یا قیمت خرید توسط صنایع، انتقاداتی توسط بخش خصوصی نسبت به این محدودیت صورت گرفت و ما اعتقاد داشتیم که بخش خصوصی میتواند در این حوزه فعال باشد و موجب کاهش قیمت تمام شده شود.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تهران افزود: در جلسهای که به عنوان اعضای انجمن غلات در خرداد امسال با معاون اول رئیس جمهور داشتیم درخواست کردیم که مجوز فعالیت و نقشآفرینی بخش خصوصی در این حوزه که به غلط محدود شده بود، صادر شود که ایشان موافقت کردند. خوشبختانه این مساله در شورای اقتصادی دولت هم مصوب شد اما برابر معمول طی کردن روند بوروکراتیک و اداری کار طول کشید و در نهایت از ابتدای شهریور ماه به همه استانها ابلاغ شد که ثبت سفارش گندم هم مانند سایر غلات توسط بخش خصوصی امکانپذیر است.
زرگران با بیان اینکه فصل برداشت گندم در کشور تقریباً به پایان رسیده است اعلام کرد که این گشایش زیانی برای تولید داخلی ندارد و تصمیمی عاقلانه است.
رئیس انجمن غلات کشور ادامه داد: دولت اعلام کرده که تاکنون در اجرای برنامه خرید تضمینی، حدود 7 میلیون تن گندم از کشاورزان خریده و فصل برداشت گندم هم دیگر به اتمام رسیده است. با توجه به مصرف حدوداً 12 میلیون تنی گندم برای مصارف خبازی و صنعتی، همچنان حدود 5 میلیون تن گندم لازم است که باید از خارج و از طریق واردات تامین شود. البته بخشی از این نیاز تاکنون توسط شرکت بازرگانی دولت تامین و وارد شده است.
کاوه زرگران گفت: در حال حاضر با در نظر گرفتن قیمت جهانی و قیمت داخلی گندم، واردات چندان توجیهی ندارد، مگر برای گندم دروم و گندمهای کیفیت بالا که یا برای تولید محصولات خاص استفاده میشود یا با برخی ارقام کیفیت پایین مخلوط میشود تا کیفیت آرد بالا برود.
او افزود: با قیمت فعلی و وفور گندم داخلی برای استفاده صنعت و خبازی، احتمالاً در نیمه دوم سال شاهد واردات گندم توسط بخش خصوصی برای تامین نیاز کشور باشیم. اما با قیمتهای فعلی واردات گندم مقرون به صرفه نیست.
true
true
https://eghtesadtalaei.ir/fa/?p=85029
true
true