×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  شنبه - 20 اردیبهشت - 1404  
true
true
دبیر انجمن صنفی صنایع قند و شکر ایران خبر داد کاهش 3 هزار تومانی قیمت شکر با حذف ارز دولتی

در شرایطی که دولت به بهانه افزایش قیمت اقلام اساسی از حذف ارز 4200 تومانی امتناع می‌ورزد و تداوم این سیاست منجر به توزیع میلیاردی رانت به اشخاص شده است، اکنون بهمن دانایی، دبیر انجمن صنفی کارخانجات قند و شکر حوزه قند و شکر از تجربه موفق حذف ارز دولتی در بازار شکر روابت می کند، به گفته او با حذف ارز 4200 تومانی، قیمت شکر داخلی در بازار تا 3هزار تومان کاهش یافته است.

دبیر انجمن صنفی صنایع قند و شکر ایران با اشاره به اینکه حذف ارز دولتی از واردات شکر، مزیت تولید داخلی این محصول را آشکار کرده است، گفت که پیش از اعمال این سیاست، تولیدکنندگان قند و شکر با اتهام گران فروشی از سوی دولت مواجه بودند.

به گزارش اقتصادطلایی به نقل از روابط عمومی اتاق تهران، بهمن دانایی با اشاره به میزان مصرف شکر در کشور گفت: مصرف شکر پیش از اپیدمی کرونا، حدود2.2 میلیون تن در سال بود و میانگین مصرف ماهانه به حدود 180 هزار تن می رسید؛ به طوری که میزان مصرف در پاییز و اوایل زمستان معمولا حدود140 هزار تن و در بهار و تابستان حدود 220 هزار تن بود. پس از شیوع کرونا، میزان مصرف شکر حدود 5 تا 20 درصد افت کرد و به حدود 1.7 میلیون تن رسید.

دانایی با اشاره به دلایل کاهش مصرف شکر طی دو سال اخیر گفت:نخست آنکه تولید در صنایع پایین دستی به عنوان مصرف کنندگان اصلی شکر کاهش پیدا کرد؛ در واقع صادرات صنایع پایین دستی، طی این مدت با چالش مواجه شد. از سوی دیگر به دلیل کاهش قدرت خرید مردم، خرید شیرینی و شکلات نیز تحت تاثیر قرار گرفته است.

دانایی در ادامه به حذف ارز ترجیحی در واردات شکر اشاره کرد و گفت: تا سال 1398 به واردات شکر ارز 4200 تومانی تعلق می‌گرفت و شکر بسیار ارزان وارد کشور می‌شد. این مساله، تولیدکنندگان را همواره با این اتهام مواجه می‌کرد که شکر گران عرضه می‌کنند. اتهاماتی از این دست که صنعت قند تنبل شده و خوب کار نمی‌کند یا شکر وارداتی بسیار ارزان است. یا اینکه مسئولان می‌گفتند، چرا باید جلوی واردات ارزان را بگیریم و مردم از شکر گران استفاده کنند.

او افزود: وقتی ارز ارزان به واردات شکر اختصاص پیدا می‌کند و تولیدکنندگان داخلی هزینه های خود را با ارز بازار آزاد می‌پردازند،وجود اختلاف میان قیمت شکر تولید داخل و وارداتی طبیعی خواهد بود. اما خوشبختانه استدلال های ما به بار نشست و در سال 1398 هیات دولت حذف شکر از شمول ارز دولتی را تصویب کرد و به واردات این کالا ارز نیمایی تعلق گرفت.

او با تاکید بر اینکه با حذف ارز دولتی، مزیت تولید داخل شکر آشکار شد، ادامه داد: با وجود آنکه قیمت چغدر در سال گذشته حدود 107 درصد افزایش پیدا کرد، در حال حاضر شکر داخلی 12 هزار و 500 تا حداکثر 13 هزار تومان درِ کارخانه قابل عرضه است. در حالی‌که قیمت شکر وارداتی، اکنون بالغ بر 15 هزار و 500 تومان است و این یعنی حدود 2500 تا 3 هزار تومان اختلاف قیمت میان شکر داخلی و وارداتی.

او گفت: چنانچه تخصیص ارز دولتی به شکر ادامه می‌یافت، قیمت شکر وارداتی بر بازار داخل غالب می‎شد و صنایع باید شکر را از کارخانه با قیمت 15 هزار تومان خریداری می‌کردند. با وجود افزایش شدید قیمت جهانی شکر که طی 2 ماه اخیر به طور بی سابقه‌ای رشد داشته، می‌توانیم قیمت شکر را در بازار تا 13 هزار تومان نیز تثبیت کنیم، چرا که رقم تولید داخلی شکر نیز در سال جاری حدود یک میلیون و 500 تا یک میلیون و 600 هزار تن برآورد شده است و بخش عمده ای از شکر مورد نیاز از محل تولید داخل تامین خواهد شد.

او در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به واگذاری مسئولیت تنظیم بازار شکر به انجمن صنفی صنایع قند و شکر ایران گفت: از سال 1394 تا 1398 واردات شکر به کارخانجات قند واگذار شد و ما مجبور بودیم با تلفیق تولید داخل و واردات بازار را از کمبودها نجات دهیم؛ همین تجربه سبب شد که کارگروه تنظیم بازار متقاعد شود تنظیم بازار شکر به عنوان یکی از کالاهای اساسی را به طور آزمایشی به تشکل آن واگذار کند. امیدواریم این سیاست به سایر حوزه ها نیز تسری پیدا کند و تنظیم بازار به تشکل ها واگذار شود.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.


true