true

در نشستی که با حضور مسوولان و نمایندگان چندین تشکل بزرگ اقتصاد دیجیتال در اتاق تهران برگزار شد، پیرامون راهکارها برای پیگیری ادامه مذاکره با دولت و حاکمیت در خصوص پایاندهی به محدودیتهای اعمال شده روی شبکه اینترنت کشور و رفع عدم دسترسیها به شبکههای اجتماعی جهانی که بخشی از اقتصاد دیجیتال کشور بر بستر آن فعال است، بحث و تبادلنظر شد.
به گزارش اقتصادطلایی به نقل از روابط عمومی اتاق تهران، این جلسه به میزبانی کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران و مشارکت کمیسیون دانش بنیان اتاق ایران، سازمان نظام صنفی رایانهای تهران، سندیکای صنعت مخابرات ایران، اتحادیه صادکنندگان خدمات مهندسی، مشاوران و پیمانکاران صنعت مخابرات ایران (مپتا)، انجمن شرکت های نرم افزاری (آشنا)، انجمن فینتک، انجمن تولیدکنندگان نرم افزار تلفن همراه ایران و سندیکای شرکت های شناسایی و مکان یابی برگزار شد و مجتبی توانگر، رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس نیز با حضور در جمع نمایندگان بخشخصوصی در حوزه اقتصاد نوآوری، دیدگاه و راهکارهای خود را بیان کرد.
در این جلسه، فرزین فردیس رئیس کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران، به تلاشها برای بازگشت وضعیت اینترنت کشور به شهریورماه گذشته و تسهیل دسترسیها، که طی ماههای اخیر از سوی اتاق تهران و مشارکت فعالانه تشکلهای حوزه دیجیتال کشور صورت گرفته، اشاره و با بیان اینکه از طریق نامهنگاری و برگزاری جلسات متعدد با دستگاهها و نهادهای تصمیمگیر، آسیبهای وارد شده به اقتصاد دیجیتال کشور و کسبوکارهای این بخش تشریح شده است، بر مشارکت و اقدام هماهنگ اتاقهای بازرگانی و تشکلهای اقتصاد دیجیتال در ارائه راهکارها برای پایان محدودیتهای اعمال شده در شبکه اینترنت کشور، تاکید کرد. وی در بخش دیگری از صحبت های خود به لزوم تذکر و پر رنگ کردن آسیب های امنیتی ناشی از این محدودیت ها اشاره کرد و خسارات و تهدید های جدی وجود تعداد بسیار زیادی VPN بر روی تلفن های همراه هوشمند شهروندان و خانواده ها را تبیین کرد.
در همین رابطه، شهاب جوانمردی، نایب رئیس کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران و نایب رییس کمیسیون دانش بنیان اتاق ایران نیز بر بیان مستمر و پیگیرانه وضعیت پیش آمده برای اقتصاد دیجیتال کشور در رسانهها تاکید کرد و یادآور شد که آسیبهای امنیتی که به دنبال محدودیت بر اینترنت و به تبع آن، بیانگیزگی که برای کارآفرینان اقتصاد دیجیتال ایجاد شده و بخش زیادی از فعالان این بازار تن به مهاجرت از کشور داده و خیل دیگری نیز در اندیشه آن هستند، باید از طریق رسانهها به طور مداوم گوشزد شده و همه بخشهای تصمیمگیر کشور، این هشدارها را جدی بگیرند.
وی همچنین رسیدگی حقوقی به وضعیت رخ داده بر کسبوکارهای حوزه اقتصاد دیجیتال و نیز کمکگیری از نمایندگان مجلس برای پایاندهی به اخلال پیش آمده در این بخش از اقتصاد کشور را از دیگر راهکارهای فعلی برشمرد.
در عین حال، حسین اسلامی، رئیس هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانهای تهران نیز با اشاره به نامهنگاریهای هماهنگ چند تشکل با رئیسجمهور و وزیر ارتباطات و سایر نهادهای تصمیمگیر برای رفع محدودیت در شبکه اینترنت و فضای مجازی، گفت: پس از چند ماه پیگیری مستمر، با این رویکرد از سوی دولت مواجه شدهایم که آنها برای اصلاح وضعیت موجود و دستکم بازگشت شرایط اینترنت کشور به پیش از شهریور ماه امسال، تصمیمگیر نیستند.
اسلامی در ادامه افزود: بررسیها نشان میدهد که پس از فیلترینگ شبکههای اجتماعی در کشور، میزان استفاده کاربران از واتسآپ کم نشده بلکه دسترسی به آن سخت شده و این در حالی است که میزان حضور کاربران در اینستاگرام به طور محسوس کاهش یافته است.
وی سپس با بیان اینکه نصر تهران مخالف اینترنت طبقاتی و اجرای آن در کشور است، افزود: رایزنیها و پیگیریهای ما گویای این واقعیت است که در کل کشور و از میان نهادهای تصمیمساز و تصمیمگیر، جمع بسیار محدود و معدودی که در اقلیت نیز هستند، بر اعمال محدودیت بر اینترنت و مسدودسازیها اصرار دارند، حال آنکه همین تعداد اندک صدای رساتری نیز دارند.
اسلامی در بخش دیگری از سخنانش، به موضوع احتمال اجرای حکم زندان برای برخی فعالان اقتصاد دیجیتال کشور اشاره کرد و با بیان اینکه اجازه چنین برخوردهایی، این رویه را تکرارپذیر خواهد کرد، یادآور شد که اتاق بازرگانی و تشکلهای حوزه اقتصاد دیجیتال به طور یک صدا و هماهنگ مخالفت جدی خود با محکومیت زندان برای کارآفرینان اقتصاد دیجیتال را اعلام کنند.
همچنین مجتبی توانگر، رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس نیز در سخنانی، از آمادگی خود برای رسیدگی به رفع مشکلات مربوط در شبکه اینترنت کشور در مجلس تاکید کرد و در این رابطه خواستار مشارکت و اعمال نظرات کارشناسی و تبیین راهکارهای عملیاتی از سوی بخش خصوصی شد.
در ادامه این جلسه و پس از بیان نظرات دیگری از سوی فعالان حوزه اقتصاد دیجیتال، کارآفرینان این بخش بر ادامه اعمال نظرها و بیان هشدارها تا رسیدن به نقطه مطلوب در کسبوکار دیجیتال کشور تاکید کردند و مقرر شد برای رسیدگی هماهنگ به این موضوع، دبیرخانه مشترک در اتاق بازرگانی تشکیل شود. همچنین مقرر شد با کمک مجتبی توانگر، نماینده مردم تهران در مجلس، جلساتی با تعدادی از نمایندگان مجلس که توانایی احتمالی تاثیرگذاری روی تصمیم سازی های آتی را دارند هماهنگ و برگزار شود.
true
true
https://eghtesadtalaei.ir/fa/?p=98299
true
true