true

معاون وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه تجارت با ارائه دو پیشنهاد ویژه برای توسعه صادرات محصولات دانش بنیان گفت: تشکیل کارگروه مشترک میان سازمان توسعه، معاون فناوری ریاست جمهوری و سایر دستگاه های مسئول و ایجاد صندوق سرمایهگذاری صادرات محصولات دانش بنیان، زمینهساز توسعه صادرات این محصولات میشود.
به گزارش اقتصادطلایی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان توسعه تجارت، علیرضا پیمانپاک، رئیس سازمان توسعه تجارت با حضور در بیستمین اجلاس سالانه و جشنواره برترینهای پارک فناوری پردیس در سخنانی به موضوع صادرات محصولات دانش بنیان پرداخت.
وی به توجه ویژه دولت سیزدهم به موضوع دیپلماسی اقتصادی و توسعه صادرات اشاره کرد و گفت: رئیس جمهور شخصاً پیگیر موضوع توسعه صادرات است و همین موضوع سبب بروز تفاوتها با گذشته شده است.
رئیس سازمان توسعه تجارت ادامه داد: زمانیکه به آمار صادرات غیر نفتی متوجه متغییر بودن این آمار و زیاد و کم شدن آن میشویم. علت این حرکت سینوسی این است که ما نتوانستهایم در بازارهای جهانی حضوری پایدار داشته باشیم.
وی با ذکر مثالی افزود: صادراتمان روی محصولاتی تنظیم شده بود که یا با وضع قوانین کشور مقصد و یا با مصوبات ستاد تنظیم بازار داخل دچار تغییر میشد؛ بنابراین باید تمرکزمان را روی محصولاتی قرار دهیم که بر اساس مزیتهای رقابتیمان در حوزههایی مانند محصولات دانش بنیان، متمرکز شده است.
پیمانپاک ادامه داد: ما از ابتدای فعالیت در سازمان توسعه تجارت، 2 موضوع را در اولویت گذاشتیم. اول سعی در برطرف کردن موانع پیش روی تجار داشتیم که کار سختی هم بود و دوم اینکه دنبال پیدا کردن بازارهای پایدار رفتیم.
وی با اشاره به عدم شناخت تجار کشورهای مقصد از محصولات فناورانه و صنعتی ایران تاکید کرد: این یکی از مشکلات اصلیمان در پیدا کردن بازار پایدار بود. بهطور مثال کشور روسیه به ایران نگاه کشاورزی داشت و تنها محصولی که از ایران به دنبال واردات آن بودند، محصولات کشاورزی بود. اما زمانیکه در مراودات شکل گرفته محصولات فناورانه و صنعتی را به آنها معرفی کردیم، 68 درصد صادراتمان به روسیه تبدیل به محصولات صنعتی و فناورانه شد، درحالیکه در گذشته 80 درصد صادرات را محصولات کشاورزی تشکیل میداد.
رئیس سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه در معرفی محصولات خود به جهان ضعف داریم، یادآور شد: رفع این ضعف در دستور کار سازمان توسعه تجارت است. راهکار حضور پایدار در بازارها، تولید مشترک با کشورهای دیگر است. این اقدام آغاز شده و در عمان، روسیه، بلاروس و سایر کشورها در حال انجام است.
true
true
https://eghtesadtalaei.ir/fa/?p=88085
true
true