true

اگر تا همین چند سال گذشته، کنسرو ماهی قوت غالب دهکهای پایین و کمدرآمد جامعه بود، امروز با رشد پرشتاب قیمت این فرآورده، کنسرو ماهی به محصولی لاکچری در ایران تبدیل شدهاست. نایبرئیس سندیکای صنایع کنسرو میگوید، کارخانههای کنسرو ماهی ناگزیر از افزایش قیمت مصرفکننده هستند چرا که در همین وضعیت موجود، نیمی از واحدهای این بخش کرکره تولید را پایین کشیدهاند.
دومینوی تعطیلی واحدهای تولیدی در ایران که روند آن طی چند سال گذشته پر شتاب شده، حالا به کارخانههای صنایع تبدیلی و غذایی نیز رسیدهاست. دلیل این اتفاق نیز به گفته صاحبان این صنعت، کاهش قدرت خرید مردم و حذف برخی از محصولات و مواد غذایی از سفره مصرفکنندگان است.
به گزارش اقتصادطلایی آنطور که مسعود بختیاری نایبرئیس سندیکای صنایع کنسرو در گفتوگو با روابط عمومی اتاق تهران خبر داد، بسیاری از کارخانههای تولیدی در صنایع تبدیلی یا تعطیل شدهاند یا آنکه با نیمی از ظرفیت کار میکنند. وی کاهش تقاضا از سوی مصرفکننده به دلیل افزایش قیمت تولیدات این بخش بهویژه کنسرو ماهی عنوان کرد به طوری که مصرفکنندگان این فرآورده غذایی که به گفته وی عمدتا از طبقه متوسط به پایین بودند، با افزایش قیمتها که به دلیل شرایط سخت تولید، ناگزیر و لاجرم بوده، کنسرو ماهی از سبد خانوارها به تدریج حذف شد.
بختیاری با بیان اینکه طبق برآوردهای صورت گرفته، میزان تولید کنسرو ماهی در ایران در چهار سال پیش، حدود 600 میلیون قوطی در سال بود، افزود: میزان تولید کنسرو ماهی طی سال گذشته و در خوشبینانهترین وضع موجود، به حدود 300 میلیون قوطی رسید و برآورد ما این است که این میزان طی امسال به 200 تا 250 میلیون قوطی کاهش یابد.
نایبرئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران، از دیگر عوامل موثر در تعطیلی بخش عمدهای از واحدهای تولیدی کنسرو ماهی را کاهش و گرانی تدریجی قیمت ماهی طی چند سال اخیر عنوان کرد و افزود: در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم ماهی وارداتی برای مصرف در صنایع کنسرو کشور، تا 50 هزار تومان افزایش یافته و هرچند میزان واردات در این بخش محدود است، اما جهش قیمت ماهی وارداتی اثر مستقیم بر قیمت ماهی صید داخل دارد به طوری که در حال حاضر نرخ ماهی صید داخل نیز به 39 تا 40 هزار تومان در هر کیلوگرم رسیده است.
بختیاری سپس با اشاره به افزایش قیمت مواد اولیه تولید کنسرو ماهی در کشور، از تقاضای واحدهای تولیدی از سازمان حمایت برای افزایش دوباره قیمت کنسرو ماهی خبر داد و یادآور شد که کارخانههای کنسرو ماهی درخواست افزایش قیمت مصرفکننده از 32 تا 33 هزار تومان در هر قوطی را مطرح کردهاند. به گفته وی، این درخواست برای افزایش قیمتها، ناگزیر است چرا که در غیر اینصورت، کارخانههای تولید کنسرو ماهی دیگر توان تولید نخواهند داشت.
به گفته وی، بسیاری از واحدهای تولیدی کنسرو ماهی کرکره تولید را پایین کشیده و در انتظار آغاز فصل صید از اوایل آبانماه جاری نشستهاند، شاید با ورود صید جدید بتوانند به تولید بازگردند.
نایبرئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران، با بیان اینکه این صنعت رقیب جدی صنعت مرغ را در مقابل خود دارد که همواره نیز از حمایت دولتها برخوردار است، گفت: تولیدات داخلی کنسرو ماهی یکی از سالمترین و در عین حال مغذیترین محصولات غذایی در کشور است که صنایع این بخش با تولید این محصولات میتوانستند پروتئین مورد نیاز اقشار کمدرآمد جامعه را در اختیار آنان قرار دهند که متاسفانه امروز شاهد حذف کنسرو ماهی از سبد دهکهای پایین هستیم و رویه به گونهای است که کنسرو ماهی امروز به یک محصول لاکچری در کشور تبدیل شدهاست.
true
true
https://eghtesadtalaei.ir/fa/?p=54613
true
true