×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  جمعه - 5 اردیبهشت - 1404  
true
true
گزارش مدیر اجرایی پروژه واکسن داخلی کرونا از فراز و فرودهای تولید و واردات واکسن کرونا آغاز واکسیناسیون کرونا از خردادماه 1400

وضعیت سازندگان داخلی واکسن کرونا در حال حاضر چگونه است؟ واکسن‌های تولید داخل چه زمان وارد چرخه واکسیناسیون می‌شود و تاکنون چه میزان واکسن خارجی وارد کشور شده‌است؟ نماینده وزیر بهداشت و مدیر اجرایی پروژه واکسن داخلی کرونا در نشست کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران، گزارشی از آخرین وضعیت واکسن کرونا در کشور تشریح کرد.

به گزارش اقتصادطلایی به نقل از روابط عمومی اتاق تهران ،نماینده وزیر بهداشت و مدیر اجرایی پروژه واکسن داخلی کرونا در نشست اخیر کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران، آخرین وضعیت تولید و واردات واکسن کووید 19 را تشریح کرد.

حسین وطن‌پور با بیان اینکه در حال حاضر حدود 15 شرکت دانش‌بنیان در حوزه تولید واکسن در کشور فعال و مورد حمایت قرار گرفته‌اند، عدم اقدام و پرداخت‌های مالی به موقع را جدی‌ترین مانع برای دستیابی به واکسن کرونا مورد نیاز کشور طی یک سال اخیر عنوان کرد. وی ، افزود: بسیاری از سازندگان و تولیدکنندگان خارجی واکسن کرونا، از ایران خواستند تا در کارآزمایی بالینی آنها مشارکت داشته باشد اما از سوی مسولان پاسخی به این شرکت‌ها داده نشد و در فضای مجازی و سطح جامعه نیز اینگونه القا شد که سازندگان واکسن کرونا به دنبال آن هستند تا از مردم ایران به عنوان موش آزمایشگاهی استفاده کنند، حال آنکه کشورهای دیگر از جمله ترکیه، مصر، امارات و اسرائیل در پروژه کارآزمایی بالینی با سازندگان واکسن کرونا همکاری کردند و به هنگام توزیع این واکسن‌ها نیز سهم مناسبی از واکسن‌ تولیدی را به دست آوردند و ایران به دلیل عدم همکاری، از این سبد جا ماند.

وطن‌پور با اشاره به اینکه ایران با پرداخت 50 میلیون دلار، برای دریافت 16 میلیون دز در نوبت واکسن‌های موجود در سبد کوواکس قرار گرفت، افزود: در مقطعی از سال گذشته، تمرکز دولت روی تامین واکسن کرونا از کشور کوبا قرار گرفت در حالی که متوجه شدیم، این کشور هنوز مطالعه بالینی فاز 2 برای واکسن تولیدی را آغاز نکرده‌است. از سوی دیگر، ایران از گذشته به کوبا بدهی بابت خرید برخی واکسن‌های تولیدی از این کشور داشت و دولت کوبا مذاکره با ایران برای تامین واکسن کرونا را مشروط به پرداخت بدهی‌های گذشته را کرد.

مدیر اجرایی پروژه واکسن داخلی کرونا سپس با بیان اینکه، تمامی این اتفاقات منجر به این شد که تمرکز عمده کشور روی تولید داخل واکسن کرونا قرار بگیرد، افزود: انستیتیو پاستور و موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی از سال گذشته دست به کار تولید واکسن کرونا در داخل شدند و موسسه رازی روی قطعه پروتئینی مشابه اصلاحی ویروس که از کشور چین وارد کرده بود، متمرکز شد و در حال حاضر نیز در فاز 2 بالینی به سر می‌برد. انستیتیو پاستور نیز به واسطه همکاری‌های قبلی با کشور کوبا، ارتباط با شرکت‌های ساخت واکسن این کشور را با پرداخت دیون گذشته تقویت کرد و فاز 1 و 2 مطالعه بالینی واکسن ساخت کوبا در این کشور به پایان رسیده و مرحله سوم آن نیز به طور مشترک با ایران، در کشور آغاز شده‌است.

وطن‌پور با اعلام اینکه تاکنون حدود 100 هزار دز واکسن کرونا از کوبا برای تکمیل فاز 3 بالینی این واکسن، وارد کشور شده، افزود: طبق توافقات، قرار است تا پایان اردیبهشت‌ماه امسال محموله یک میلیون دز از این واکسن وارد کشور شود.

وی با بیان اینکه، از خرداد ماه امسال واکسیناسیون کرونا در کشور آغاز خواهد شد، افزود: علاوه بر انستیتیو پاستور و موسسه رازی، وزارت دفاع نیز ساخت واکسن فخرا را از سال گذشته آغاز کرده و تجهیزات و دستگاه‌های خط تولید این واکسن از کشور هند وارد کشور شده و طبق برآوردها، واکسن فخرا تا مرداد ماه امسال آماده و مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

به گفته وی، ستاد اجرایی فرمان امام (ره) نیز با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان، ساخت و تولید واکسن کوو ایران برکت را در دستورکار قرار داده‌است و مسولان این ستاد خبر داده‌اند که این واکسن نیز تا مرداد ماه امسال در چرخه توزیع و تزریق قرار می‌گیرد.

وطن‌پور در ادامه به همکاری یک شرکت ایران با اسپوتنیک روسیه برای تولید واکسن کرونا اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات و نگرانی‌ها، به ظرفیت محدود تولید واکسن کرونا توسط اسپوتنیک روسیه برمی‌گردد. این شرکت روس تاکنون با کشورهای مختلف قرارداد تحویل بالغ بر 1 میلیارد و 400 میلیون دز واکسن کرونا منعقد کرده درحالی که ظرفیت محدودی برای تولید دارد.

وی همچنین تصریح کرد که یکی دیگر از مشکلات تولید واکسن کرونا در داخل کشور، ظرفیت محدود بسته‌بندی این واکسن است و افزود: تلاش‌ها برای تشویق و ترعیب صنایع داروسازی کشور برای کمک به بسته‌بندی واکسن‌های تولید داخل ادامه دارد و چندین شرکت دانش‌بنیان نیز برای همکاری در این زمینه، فعال شده‌اند.

نماینده وزیر بهداشت و مدیر اجرایی پروژه واکسن داخلی کرونا، سپس با اعلام اینکه نام ایران در سازمان بهداشت جهانی جزو سازندگان واکسن کرونا قرار گرفته، افزود: در زمینه تامین زنجیره سرد و نگهداری واکسن کرونا نیز چندین شرکت داخلی اعلام آمادگی کرده‌اند.

وطن‌پور سپس افزود: با توجه به رسیدن بخشی از تولیدات داخل از سوی شرکت‌های ایرانی و همچنین تامین واردات واکسن کرونا، از خرداد ماه امسال گروه‌های بیشتری از جامعه در چرخه واکسیناسیون کرونا قرار خواهند گرفت. به گفته وی، تاکنون نزدیک به 2 میلیون دز واکسن کرونا نیز وارد کشور شده‌است.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.


true