- ۳۰ تیر ۱۳۹۹
- فناوری اطلاعات و ارتباطات
- کد خبر 21107
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
true
true
true
false
true
true
true
true
سایز متن /
true

مدیرکل پست استان بوشهر در یادداشتی با عنوان “کرونا و نقش بیبدیل پست” که در خبرگزاری ایرنا منتشر شد، به تحلیل فعالیتهای شرکت ملی پست در شرایط بحرانی شیوع ویروس کرونا پرداخت.
به گزارش اقتصادطلایی به نقل از روابط عمومی شرکت ملی پست، در بخشی از یادداشت علی پارسیده آمده است: دیرزمانی نیست که پست عامل انتقال احساسمان نسبت بههم بود. وقتی شرایط ایجاب میکرد تا از پدر و مادر، همسر، فرزند یا دوستانمان دور باشیم، تنها دلخوشیمان این بود که همه احساسها، دلتنگیها و یا گلایههایمان را بر سفیدی کاغذ بنویسیم، از طریق نامهرسان به دست او برسانیم و البته تمام مدت پس از آن را با حس مبهم انتظار و لذت پاسخ، بهسر ببریم.
امروزه شاید اینگونه به نظر آید که اینترنت و فضای مجازی جای همه اینها را گرفته و دیگر نیازی به پست برای تبادل احساسات یا رفع دیگر نیازها نیست، اما شاید سخن درستتر آن باشد که بگوییم نوع ابراز احساس و یا رفع نیاز، شکل دیگری به خود گرفته است.
ارسال سوغات یا خرید و فروش کالاها که باعث مراجعه ما به فروشگاهها میشد، با کمک ابزار زمانه که آن را فضای مجازی مینامند اکنون هم انجامپذیر است. ارسال بسته محتوی یک سوغات که نشان از عواطف ما دارد -و باز هم با کمک همان پستچی محله به دست گیرنده میرسانیم- تأییدی است بر ادامه ضرورت وجودی پست، هرچند ابزارهای نوین تعامل فراهم آمده باشند.
پست حالا حضوری پررنگتر و کاربردی بیشتر از دیروز پیدا کرده است. هر فرد در طول سال چندینبار نیاز پیدا میکند که از سرویسهای پستی استفاده کند زیرا این شرکت، علاوه بر خدمات همیشگی، متنوعتر از گذشته، خدمات نیابتی فراوانی را هم در بخشهای اداری و تجاری به شهروندان ارائه میکند.توزیع سالانه هزاران مدرک خودرو، اسناد املاک، کارت بانکی، امانات شخصی و تجاری نمونههایی از خدمات پست است که به عموم مردمان این مرز و بوم ارائه میشود.
در دوران سخت شیوع ویروس کرونا که همه باید برای سلامتی خود در خانه بمانیم و حضور فیزیکی برای دریافت خدمات، عواقب جبرانناپذیری به سلامت عمومی وارد میکند، توزیع بیش از یک میلیون سیمکارت سرپرست خانوار نمونه شاخصی از اهمیت کار پست است. در حالیکه تعداد زیادی از واحدهای اقتصادی و شرکتهای خدماتی، به تعطیلی اجباری رفتند و امانات مردم میتوانست بر روی زمین بماند، تنها شبکه پستی کشور بود که از ابتدا با وجود خطراتی که در کمین سلامتی پرسنل خود دید، پای کار مانده و تاکنون عامل انتقال اماناتی شده است که به سبب پویش “در خانه بمانیم” از سوی مردم درخواست میشود.
در شرایط موجود و در پی الزامات بهداشتی برای ترک فضای فیزیکی، خریدار و فروشنده میبایست نیاز خود را در فضای مجازی برطرف کنند. این فرآیند کامل نمیشود و فضای کسب و کار جدید شکل نمیگیرد اگر واسطهای توانمند و پویا وظیفه انتقال خرید و فروشها را به عهده نگیرد. شبکه پستی کشور به پشتوانه اعتماد عمومی و دهها سال تجربه امانتداری، همچون گذشته به کمک این تغییرات آمده و باعث شد امروز بتوانیم با افتخار اعلام کنیم تنها در استان بوشهر طی چهارماه، یکمیلیون امانت مردم به وسیله پست استان جابهجا شده، که این عدد نسبت به مدت مشابه سال گذشته۵۰ درصد رشد پیدا کرده است.
نکته قابل توجه این است که بیش از ۶۰ درصد این رشد مربوط به فضای کسب و کار اینترنتی است، به نحوی که نه خریدار و نه فروشند نیاز به مراجعه فیزیکی به جایی نداشتهاند، تا سطحی که انتقال وجوه مالی بین آنها، عودت کالای معیوب یا غیرمطلوب از طرف خریدار به فروشنده و حتی کمک به ارائه خدمات پس از فروش نیز از سوی پست انجام میشود.
این در واقع شکل جدیدی از مراودات در بازار نوپای الکترونیک است. با حضور مؤثر پست و در شرایط سخت شیوع بیماری کرونا که میتوانست -علاوه بر به خطر انداختن سلامت عمومی- تهدیدی جدی برای مشاغل نوپا باشد، شاهد هستیم که تجارت الکترونیک رونق گرفت، توسعه یافت و حتی موجب اشتغالزایی شدهاست.
اکنون شرکت ملی پست و به تبع آن پست استان بوشهر با همکای پارک علم و فناوری خلیجفارس این استان، در قالب ارائه سرویس “شتابدهی” به شرکتهای “استارتاپ” در حال توسعه خدمات خود در فضای کسب و کار اینترنتی است. به اشتراک گذاشتن ظرفیتهای پست با شرکتهای نوپا، کمک قابلتوجهی به رونق کسب و کار و اشتغال کشور خواهد کرد و پیشبینیها نشان میدهد با ادامه این روند، علاوه بر آنکه ترافیک قابل توجهی به شبکه پستی وارد میشود، مجموعه کسب و کارهای اینترنتی فرصت تازهای برای رونق پیدا کنند.
true
true
https://eghtesadtalaei.ir/fa/?p=21107
true
true