×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  سه شنبه - 9 اردیبهشت - 1404  
true
true
معاون اقتصادی بانک انصار: دولت در راس تامین مالی است

محمدمهدی مومن‌زاده : «در حال حاضر ۸۳ درصد بازار بدهی در اختیار دولت است. براین اساس، در بین ۶۰ درصد اوراقی که بیشترین حجم را در بازار به خود اختصاص داده‌اند، اوراق شرکتی دیده نمی‌شود و همگی دولتی هستند.»

به گزارش اقتصادطلایی ، معاون اقتصادی بانک انصار در سومین همایش تامین مالی که روز گذشته برگزار شد، اظهار کرد: هلدینگ‌ها در بحث ارزش اوراق تامین مالی شرکتی، بیشترین سهم را دارند؛ چراکه دارایی سهل‌الوصول‌تر دارند و همچنین مساله ضمانت هم در آنها مرتفع شده است.

مومن‌زاده با بیان اینکه بازار مالی به دو بخش اوراق سرمایه‌ای و اوراق بدهی تقسیم می‌شود، گفت: آنچه امروز در تامین مالی از آن صحبت می‌شود، اوراق بدهی است. در حال حاضر ۴۴ درصد بازار بدهی متعلق به اسناد خزانه اسلامی، ۲۰ درصد متعلق به اوراق منفعت، ۱۲.۶ درصد متعلق به اوراق مشارکت و باقی متعلق به سایر اوراق است.

کاهش سهم اوراق شرکتی در بازار بدهی

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه ۸۳ درصد بازار بدهی در اختیار دولت است، بیان کرد که در سال ۹۲ حدود ۹۰ درصد بازار متعلق به اوراق شرکتی بود اما اکنون این سهم به ۱۰ درصد رسیده است و اگر این روند ادامه یابد، این میزان به پنج درصد می‌رسد. در بین ۶۰ درصد اوراقی که بیشترین حجم را در بازار به خود اختصاص داده‌اند، اوراق شرکتی دیده نمی‌شود و همگی دولتی هستند.

معاون اقتصادی بانک انصار اعلام کرد: برخی شرکت‌ها پتانسیل خوبی برای تامین مالی از بازار سرمایه دارند اما فرآیند انجام این کار پیچیده است. بنابراین برای پاسخگوی بازارسرمایه در تامین مالی بخش تولید باشد، باید ساختارها اندکی تغییر کند.

لزوم تغییر پرتفوی صندوق‌های بازنشستگی

مومن‌زاده در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه اکنون بازیگر اصلی بازار بدهی، صندوق‌ها هستند اظهار داشت: ارزش این صندوق‌ها افزایش یافته اما بازیگران آنها افزایش نیافته است؛ بنابراین صندوق‌ها هم نمی‌توانند بازیگران این بازار را تامین کنند.

وی در ادامه به وضعیت صندوق‌های بازنشستگی انتقاد کرد و گفت: ۸۵ درصد دارایی صندوق‌های بازنشستگی در سهام و کمتر از پنج درصد در اوراق است اما در دنیا حدود ۴۰ درصد دارایی آنها در اوراق با درآمد ثابت است. لازم است تغییر آرایشی در پرتفوی صندوق‌های بازنشستگی ایجاد شود و با معیارهای جهانی تطبیق داده شود.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.


true