×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  یکشنبه - 29 تیر - 1404  
true
true
رکوردشکنی مارون در تحقق ظرفیت اسمی /روند صعودی حاشیه سود پتروشیمی مارون

مجمع عمومی عادی سالیانه پتروشیمی مارون با حضور اکثریت سهامداران و نمایندگان قانونی آن‌ها برگزار شد.
به گزارش اقتصادطلایی ، مجمع عمومی عادی سالیانه پتروشیمی مارون با حضور اکثریت سهامداران و نمایندگان قانونی آن‌ها برگزار شد.
در این نشست، مدیران شرکت به تبیین عملکرد سال‌های اخیر و تشریح برنامه‌های آینده پرداختند.

امین امرایی مدیرعامل این شرکت اعلام کرد که حتی در جنگ ۱۲روزه، توانسته بیش از ۸۰ درصد ظرفیت اسمی خود را فعال نگه دارد. شرکت از سال ۱۴۰۱ مسیر تولید را از تمرکز بر حجم به‌سوی تولید محصولات با ارزش افزوده بالا تغییر داده؛ رویکردی که رقبا نیز در پیش گرفته‌اند. به جز سال ۱۴۰۲ که به‌خاطر تعمیرات اساسی حاشیه سود کاهش یافت، در سایر سال‌ها سودآوری شرکت در سطح مطلوبی قرار داشته است.

چالش‌هایی نظیر محدودیت بازار محصولات بالادستی، تحریم‌های بین‌المللی، فرسودگی تجهیزات، بحران انرژی و نوسانات نرخ ارز، از مهم‌ترین موانع توسعه مارون عنوان شد. همچنین، افزایش نرخ تسعیر ارز تنها در یک مورد، هزینه‌ای معادل ۲.۲ همت به شرکت تحمیل کرده است.

امین امرایی مدیرعامل شرکت با اشاره به دستیابی به سود خالص بیش از ۱۴ همت، از برنامه‌ریزی برای حفظ حاشیه سود بالای ۳۰ درصد در افق پنج‌ساله خبر داد. او همچنین اجرای پروژه‌های کلیدی در حوزه انرژی و صادرات را تشریح کرد.
این نشست به بررسی عملکرد، چالش‌ها و استراتژی‌های پیش روی یکی از بزرگ‌ترین مجتمع‌های پتروشیمی کشور اختصاص داشت.

روند صعودی حاشیه سود پتروشیمی مارون

طبق گزارش ارائه‌شده، حاشیه سود شرکت از سال ۱۴۰۱ روند مطلوبی داشته، به‌جز سال ۱۴۰۲ که تعمیرات اساسی موجب کاهش آن شد. در ادامه به استراتژی‌های کلان مارون اشاره شد که شامل پایداری خوراک و انرژی، توسعه بازارهای صادراتی، داخلی‌سازی زنجیره تامین، کاهش ضایعات، و تحویل به‌موقع محصولات است. از اهداف پنج ‌ساله مارون می‌توان به درآمد تلفیقی بیش از ۲.۸ میلیارد دلار، سود عملیاتی بالای ۳۰ درصد، فروش در چهار قاره جهان و حفظ ظرفیت تولید بالای ۹۵ درصد اشاره کرد.

رکوردشکنی مارون در تحقق ظرفیت اسمی

در این مجمع تاکید شد که مارون موفق به تحقق ۱۰۱ درصد از ظرفیت اسمی خود شده و برای اولین بار گزارش حسابرسی بدون بند شرطی را به کدال ارائه داده است. از مهم‌ترین چالش‌های شرکت نیز به تحریم‌ها، بحران انرژی، محدودیت بازار بالادستی، فرسودگی تجهیزات و نوسانات نرخ ارز اشاره شد؛ به‌گونه‌ای که افزایش نرخ تسعیر ارز، ۲.۲ همت هزینه به شرکت تحمیل کرده است.

در حوزه توسعه‌ای، پروژه‌هایی چون واحد خالص‌سازی اتیلن اکساید، نیروگاه خورشیدی و طرح سلمان فارسی در دستور کار قرار دارند. همچنین با اجرای طرح صرفه‌جویی در انرژی در واحد الفین، حدود ۸۰۰ میلیارد تومان کاهش هزینه حاصل شده است.

در پایان مجمع، تقسیم سود نقدی به مبلغ ۸۳۷۵ ریال به ازای هر سهم به تصویب رسید. همچنین اعلام شد که تا پایان سال آینده، از «مارون نوین» با سودآوری بالای ۳۰ درصد رونمایی خواهد شد.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

true