×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  پنج شنبه - 11 اردیبهشت - 1404  
true
true
در پنل آشنایی با توافق‌نامه تجارت آزاد ایران و اوراسیا مطرح شد تعرفه صفر برای 90 درصد از کالاهای تجاری میان ایران و بازار اوراسیا

اعضای پنل آشنایی با توافق‌نامه تجارت آزاد ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا، در همایش دیپلماسی اقتصادی ایران و اوراسیا با محوریت محصولات کشاورزی و صنایع غذایی که توسط اتاق تهران برگزار شد، به زیر و بم این توافق‌نامه و مزایای آن در توسعه تجارت پرداختند که کاهش شدید تعرفه‌ها و منع قانونی وضع ممنوعیت واردات در بسیاری از کالاها از جمله این موارد است.

در پنل «آشنایی با توافق‌نامه تجارت آزاد ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا» که در همایش دیپلماسی اقتصادی ایران و اوراسیا در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی برگزار شد، فرصت‌های همکاری دو و چندجانبه اقتصادی میان ایران و کشورهای عضو این اتحادیه مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

به گزارش اقتصادطلایی به نقل از روابط عمومی اتاق تهران، اعضای این پنل میرهادی سیدی مشاور امور بین‌الملل و توافق‌نامه‌های تجاری سازمان توسعه تجارت، عزیز منصوری رئیس اداره همکاری‌های چندجانبه تجاری مالی وزارت امور خارجه، ولی کالجی عضو شورای علمی موسسه مطالعات ایران و اوراسیا و علی زاهدطلبان مدیر گروه بازرگانی خارجی موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی بودند و طی سخنرانی‌هایی دیدگاه‌های خود پیرامون راه‌های توسعه مناسبات تجاری ایران و اتحادیه اوراسیا را مطرح کردند.

تجارت با تعرفه صفر

در این پنل، میرهادی سیدی با اشاره به پایان مذاکرات میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا در روزهای اخیر، خبر داد که پس از تصویب متن موافقت‌نامه در پارلمان‌ها کشورهای عضو، تعرفه بخش عمده‌ای از مبادلات کالایی میان ایران و پنج کشور عضو اوراسیا صفر خواهد شد.

وی از این موافقت‌نامه به عنوان تمام‌عیارترین توافق‌نامه تجاری در تاریخ ایران یاد کرد و یادآور شد که با اجرای آن، تعرفه حدود 87 درصد از کالاهای صادراتی ایران به اوراسیا، صفر می‌شود. سیدی سپس تصریح کرد که پس از اجرای این توافق‌نامه دیگر نمی‌توان واردات کالاها از اتحادیه اوراسیا به ایران را ممنوع کرد.

نگرانی از ضعف زیرساخت‌ها

علی زاهدطلبان، مدیر گروه بازرگانی خارجی موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی، نیز در این پنل جدی‌ترین چالش پیش‌روی اجرای موافقت‌نامه تجارت آزاد میان ایران و پنج کشور عضو اتحادیه اوراسیا را نبود زیرساخت‌های کافی به ویژه در بخش حمل‌و‌نقل عنوان کرد و افزود: از سوی دیگر، کیفیت کالا و قیمت تمام شده محصولات داخلی، از جمله نگرانی‌هایی است که در مسیر اجرای این توافق‌نامه متوجه ایران و شرکت‌ها و فعالان اقتصادی از ایران است.

وی با اشاره به اینکه عمده تجارت میان ایران و کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا، محصولات کشاورزی و غذایی است، گفت: یکی از شروط این توافق‌نامه این است که باید برای گمرکات کشورهای عضو این اتحادیه احراز شود که کالاهای وارداتی به این کشورها، ساخت ایران است.

همچنین به گفته وی، اگر محتوای ارزش داخلی محصول دست‌کم 50 درصد متعلق به ایران باشد، آن کالا ساخت ایران محسوب می‌شود و مقررات این موافقت‌نامه شامل حال آن کالا خواهد شد.

تجارت خارجی ایران باید حرفه‌ای شود

عزیر منصوری، رئیس اداره همکاری‌های چندجانبه تجاری مالی وزارت امور خارجه، نیز سیاست چندجانبه‌گرایی را یکی از اصول حاکم بر سیاست خارجی کشور عنوان کرد و با بیان اینکه مطالعات و بررسی‌ها نشان می‌دهد که روسیه تا سال 2050 عنوان بزرگترین اقتصاد اروپا را به دست خواهد آورد، افزود: در ایران باید تجارت حرفه‌ای مورد اهمیت قرار گیرد در حالی که هم اکنون از 8 هزار کالای HSکد، تنها دو هزار تا 2500 کالا از ایران به خارج از کشور صادرات می‌شود و به عبارت دیگر، 90 درصد کالاهای صادراتی ایران تنها 500 قلم کالا را دربرمی‌گیرد.

وی همچنین افزود: ایران با برخی کشورهای خارجی 11 موافقت‌نامه تجارت ترجیحی به امضا رسانده از جمله تجارت آزاد با سوریه که متاسفانه هیچ‌یک از این موافقت‌نامه‌ها اجرایی نشده است.

تمرکززدایی در بازار روسیه و اوراسیا

ولی کالجی، عضو شورای علمی موسسه مطالعات ایران و اوراسیا نیز یکی از بزرگترین فرصت‌ها پیش روی ایران را خالی شدن بازار محصولات کشاورزی و غذایی روسیه از کالاهای اروپایی و دیگر کشورها عنوان کرد و گفت: بخش عمده‌ای از شرکت‌های ایران در حال حاضر با چهار منطقه از کشور روسیه فعالیت تجاری به راه انداخته‌اند در حالی که این کشور دارای 85 استان و ایالت است.

وی با بیان اینکه لغو ویزا میان ایران و بخش شرقی روسیه از سال 2017 اجرایی شده است، افزود: تجار و شرکت‌های ایرانی باید تمرکز تجاری خود را به سایر نقاط روسیه و دیگر کشورهای اتحادیه اقتصادی اوراسیا که ترکیه و چین و کشورهای عربی کمتر در آن نفوذ کرده‌اند، سوق دهند.

در ادامه این پنل و پس از سخنرانی اعضای پنل، حاضران در این جلسه به طرح سوالات خود پرداختند و اعضای پنل نیز به آن پاسخ دادند.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

true