×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  یکشنبه - 5 مرداد - 1404  
true
true
در پنل «بانک، بیمه و نقل و انتقالات پولی و بانکی» همایش ایران و اوراسیا مطرح شد خدمات بانک‌ها برای تسهیل تجارت با اوراسیا

حاضران در پنل بانک، بیمه و نقل‌وانتقالات پولی و بانکی در سومین همایش دیپلماسی اقتصادی ایران و اوراسیا با اشاره به خدمات بانکی که در حال حاضر به فعالان اقتصادی و بازرگانان توسط بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری در تجارت بین ایران و اوراسیا ارائه می‌شود، بر ضرورت همکاری بانک‌های مرکزی این کشورها برای تسهیل هر چه بیشتر مراودات مالی تاکید کردند.

به گزارش اقتصادطلایی به نقل از روابط عمومی ،در رویداد سومین همایش دیپلماسی اقتصادی ایران و اوراسیا که توسط اتاق بازرگانی تهران در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار شد، زیر و بم تجارت و چگونگی توسعه همکاری‌های اقتصادی با 5 کشور عضو این اتحادیه از طریق برپایی9 پنل تخصصی با موضوع «آشنایی با توافق‌نامه تجارت آزاد ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا»، «راهکارهای تبادل پولی و مالی»، «حمل‌ونقل و ترانزیت» و «گمرک، قرنطینه و دامپزشکی» و پنج پنل دیگر با عنوان «فرصت‌ها و محدودیت‌های توسعه تجارت با فدراسیون روسیه، قزاقستان، ارمنستان، بلاروس و قرقیزستان» مورد بررسی قرار گرفت.

در یکی از پنل‌های تخصصی همایش دیپلماسی اقتصادی ایران و اوراسیا که به «نقل و انتقالات پولی و بانکی» ایران و اوراسیا اختصاص داشت و مدیران شعب بانک‌های ایرانی مستقر در کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا در آن حضور داشتند، برخی از آخرین گشایش‌ها در زمینه نقل و انتقالات پولی مورد اشاره قرار گرفت.

احمد صالحی، مشاور رئیس سازمان توسعه تجارت، که اداره‌کننده این پنل بود، طی سخنانی با اشاره به پیچیدگی برقراری روابط کارگزاری میان بانک‌های ایرانی و بانک‌های کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا، گفت که طی روزهای آینده، صادرکنندگانی که با مشتریان روس خود قرارداد دارند، می‌توانند برای تامین مالی تجاری خود تشکیل پرونده دهند.

در ادامه این پنل، غلامرضا موسوی، مدیرعامل ملت‌بانک ارمنستان نیز با اشاره به همکاری این بانک با 14 بانک ارمنستان گفت: شرکت‌های ایرانی برای ثبت شرکت در این کشور نیازی حضور مدیرعامل برای افتتاح حساب نخواهند داشت و حضور یک نماینده از شرکت برای تکمیل فرم‌های بانک کفایت می‌کند.

او همچنین با بیان اینکه مشکلی از بابت نقل و انتقال وجوه صادرات به ارمنستان وجود ندارد، توضیح داد: ملت‌بانک ارمنستان در سال گذشته 130 میلیون دلار از وجوه حاصل از صادرات ایران به ارمنستان را به درام دریافت کرده است. این بانک در عین حال، خدماتی هم به صادرکنندگان ایرانی کالا به روسیه ارائه کرده؛ به نحوی که وجوه به روبل به ملت‌بانک ارمنستان حواله شده و این وجوه برای صادرات روسیه به ایران مورد استفاده قرار گرفته است. همچنین این بانک برای پیمانکاران نیز به میزان 11 میلیون دلار ضمانت‌نامه به نفع دولت ارمنستان صادر کرده است.

محمدرضا خواجه‌نوری، معاون اداره کل ضمانت‌نامه‌های ارزی بانک ملی هم با اشاره به اینکه بانک ملی از طریق روابط کارگزاری خود خدمات مناسبی به تجار و بازرگانان ارائه می‌کند، افزود: بانک ملی از طریق میربیزینس بانک مسکو که در آستراخان شعبه دارد ‌می‌تواند نسبت به تبدیل و جابه‌جایی ارزها اقدام کند؛ به نحوی که حتی می‌تواند روبل را در روسیه دریافت کرده و به درهم در امارات تحویل دهد. او با بیان اینکه نرخ تبدیل روبل به ریال توسط بانک مرکزی تعیین می‌شود گفت که امیدواریم با اقدامات بانک مرکزی، این نرخ تبدیل به نرخ بازار نزدیک شود.

حسین رامین، معاون مدیرعامل بانک تجارت در امور بین‌الملل، به عنوان دیگر پنلیست این بخش، گفت: بانک تجارت در بلاروس دارای یک شعبه است و آمادگی لازم برای تبادلات مالی را دارد. در حال حاضر نیز انجام حواله‌جات نیز صورت می‌گیرد. در عین حال، این شعبه در بلاروس متصل به سامانه سپام که شامل سیستم‌های اعتبار اسنادی ریالی، ضمانت‌نامه ریالی، پیشخوان مدیریتی و زیرسیستم ارسال آنی پیام‌های ضمانت‌نامه متصل است و اتصال این بانک به سامانه پیام‌رسان مالی روسیه یا SPFS نیز برقرار بوده و تبادلات مالی با روسیه و کشورهای CIS نیز ممکن است. او همچنین با اشاره به ارتباط کارگزاری شعبه بانک تجارت در بلاروس با 22 بانک در این کشور گفت: این بانک در تاجیکستان نیز دارای شعبه بوده و می‌تواند حواله‌جات را به ارز سامانی کارسازی کند. هم‌چنین بانک تجارت امکان واگذاری دفتر نمایندگی به شرکت‌های ایرانی را در مینسک به صورت فروش و اجاره دارد.

محمدرضا بختیاری، رئیس اداره کل ارزی بانک صادرات ایران هم در جریان برگزاری این پنل، پیشنهاداتی برای بهبود روابط بانکی ایران و کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا ارائه کرد که تاسیس بانک مشترک، استفاده از ارزهای جایگزین، ایجاد سامانه و پیام‌رسان مالی میان کشورهای طرف موافقت‌نامه و نقش‌‌‌آفرینی فعال بانک‌های مرکزی این کشورها برای تسهیل ارتباطات مالی از جمله این پیشنهادات بود. او نیز از امکان ارائه خدمات به صادرکنندگان، گشایش ال‌سی و صدور ضمانت‌نامه از طریق بانک صادرات سخن گفت.

زیربنای توسعه روابط را دولت‌ها باید بسازند

رئیس نمایندگی بازرگانی فدراسیون روسیه در ایران نیز به ضرورت افزایش شناخت تجار ایرانی و روس از یکدیگر اشاره کرد و گفت: ما شاهد رشد تعداد گردشگران روسی در ایران هستیم که این گام مثبتی برای افزایش شناخت متقابل خواهد بود.

رستم ژیگانشین در ادامه گفت: حضور در نمایشگاه‌ها نیز به شناخت بهتر نیز کمک خواهد کرد. باید بگویم که در روسیه نمایشگاه‌های خوبی در شرف برگزاری است و سازمان توسعه تجارت ایران نیز از حضور تجار ایرانی در این رویدادها پشتیبانی می‌کند. حضور شرکت‌های روسی در نمایشگاه‌های ایرانی نیز بسیار حائز اهمیت است.

او با بیان اینکه «وظیفه دولت‌ها ساختن زیربناهاست» ادامه داد: اقدامات زیربنایی خوبی در حوزه نقل و انتقالات بانکی انجام گرفته و انتظار می‌رود که این اقدامات به پیشرفت روابط تجاری کمک کند.

در ادامه نماینده صندوق ضمانت صادرات ایران در این پنل اعلام کرد که سقف پوشش در نظرگرفته شده برای هر صادرکننده در قالب ابزارهای پرداخت معادل 800 میلیون یورو است. او همچنین گفت که این صندوق، ضمن اعتبارسنجی خریداران صادرکنندگان ایرانی ریسک‌های تجاری و سیاسی آنها در مواردی نظیر، عدم پرداخت خریدار، ریسک انتقال ارز و تیرگی روابط سیاسی را نیز پوشش می‌دهد.

قربانی با بیان اینکه صندوق ضمانت صادرات در پوشش بیمه‌ای صادرات کالا و خدمات فنی و مهندسی در گام نخست، کشورهای طرف قرارداد را مورد ارزیابی قرار داده و امتیازبندی می‌کند، توضیح داد که این صندوق، ریسک سرمایه‌گذاری در منطقه اوراسیا را هم پوشش می‌دهد. مشروط بر اینکه به اندازه 50 درصد سهم ایران منجر به صادرات کالا شود.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

true