×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  دوشنبه - 6 مرداد - 1404  
true
true
در پنل «گمرک، قرنطینه و دامپزشکی» همایش دیپلماسی اقتصادی ایران و اوراسیا مطرح شد ضرورت شناخت و تبیین ابعاد موافقت‌نامه ایران و اوراسیا

وحید صالحی، مدیرکل دفتر قرنطینه و امنیت زیستی سازمان دامپزشکی ایران در همایش دیپلماسی اقتصادی ایران و اوراسیا عنوان کرد کشورهایی نظیر عراق یا کشورهای حاشیه جنوب خلیج فارس متقاضی دام زنده هستند و می‌توان از امکان موافقت‌نامه تجاری ایران و اوراسیا برای ترانزیت دام به این کشورها استفاده کرد.

به گزارش اقتصادطلایی به نقل از روابط عمومی ،یکی از پنل‌های 9‌گانه همایش دیپلماسی اقتصادی ایران و اوراسیا در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی که توسط اتاق بازرگانی تهران و در مرکز همایش‌های بین‌المللی صداوسیما برگزار شد به مسایل فعالان اقتصادی در حوزه «گمرک، قرنطینه‌ و دامپزشکی» پرداخت.

در این پنل که با حضور نمایندگانی از سازمان‌های گمرک، دامپزشکی و وزارت کشاورزی سفارت فدراسیون روسیه در ایران برگزار شد، تسهیل مقررات گمرکی و توجه به استانداردهای گمرکی سازمان جهانی تجارت با هدف توسعه مناسبات تجاری میان ایران و کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا مورد تاکید قرار گرفت.

در ابتدای این پنل، حسین کاخکی، مدیرکل دفتر همکاری‌های بین‌المللی گمرک ایران سخنانی در باب اهمیت موافقت‌نامه تجاری ایران و اوراسیا ایراد کرد و گفت: طی دهه‌های اخیر یک‌جانبه‌گرایی در تجارت بین‌الملل جای خود را به تشکیل اتحادیه‌های اقتصادی داده است و اوراسیا نیز از جمله اتحادیه‌های موفق اقتصادی به شمار می‌رود. به همین دلیل برخی کشورها از جمله هند و پاکستان در صف پیوستن به معادلات اقتصادی این اتحادیه هستند.

او با اشاره به افزایش حجم تجارت ایران و اوراسیا پس از انعقاد موافقت‌نامه گفت: ارزش صادرات ایران به کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا طی 10 ماهه سال 1401 به یک میلیارد و 211 میلیون دلار رسیده که حاکی از افزایش 24 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل است.

کاخکی سپس با اشاره به افزایش حجم واردات از این منطقه، ابراز امیدواری کرد که اقدامات صورت گرفته برای افزایش همکاری‌ها با اوراسیا به گشایش بازارهای جدید در مقابل تجار ایرانی منتهی شود.

مجتبی شیشه‌چی‌ها، مدیرکل دفتر ارزش‌گذاری گمرک، نیز با اشاره به اینکه موافقت‌نامه میان ایران و اوراسیا مشتمل بر 9 فصل است، ادامه داد: این موافقت‌نامه یک شبه نوشته نشده و براساس الگوهای موجود از موافقت‌نامه‌های موفق سازمان جهانی تجارت تدوین شده است. دلیل این اقتباس نیز این است که 5 کشور عضو اتحادیه اوراسیا، عضو سازمان جهانی تجارت هم هستند و این ممکن است برای ایران چالش برانگیز باشد.

او با تاکید بر ضرورت شناخت و تبیین ابعاد موافقت‌نامه برای دولت و تجار گفت که تعیین ارزش کالا توسط گمرک، امری منسوخ در معادلات جهانی است‌ و تعیین ارزش کالاها توسط گمرک ایران می‌توان منجر به اختلافات تجاری میان ایران و کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا شود. او ادامه داد: در واقع، ارزش‌گذاری کالا از سوی گمرک، مبتنی بر اقتصاد دستوری است و مقررات تعیین ارزش باید به توافقت‌نامه تعیین ارزش سازمان جهانی تجارت نزدیک شود. به همین دلیل گمرک هم تصمیم گرفته است که مقررات بخش صادرات قانون امور گمرکی را اصلاح کند.

در ادامه این پنل، وحید صالحی، مدیرکل دفتر قرنطینه و امنیت زیستی سازمان دامپزشکی ایران، نظر حضار را به ضرورت اجرای مفاد قرارداد خریداران و فروشندگان جلب کرد و گفت: اگر در قرارداد قید شده که محصول از طریق کامیون یخچال‌دار حمل شود، لازم است ساختارهای ویژه‌ای در نظر گرفته شود که هنگام جابه‌جایی کمترین نوسان متوجه کالا شود.

او با بیان اینکه «امکان ترانزیت دام زنده از منطقه اوراسیا به کشورهای مجاور ایران وجود دارد» ادامه داد:‌ کشورهایی نظیر عراق یا کشورهای حاشیه جنوب خلیج فارس متقاضی دام زنده هستند می‌توان از امکان این موافقت‌نامه برای ترانزیت دام به این کشورها استفاده کرد.

در ادامه، ولادیسلاو پرپلکین، نماینده وزارت کشاورزی سفارت فدراسیون روسیه در ایران با اشاره به روابط حسنه دو کشور، تجارت در حوزه کشاورزی را بدون چالش خواند و برای کمک به توسعه همکاری‌ها در حوزه کشاورزی اعلام آمادگی کرد.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

true